Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
18:34

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


18 липня 2019, 17:42

Три культурні проекти Дніпропетровщини перемогли у всеукраїнському конкурсі "Малі міста-великі враження"

Серед переможців такі культурно-мистецькі ініціативи, як:
- Козацькі пісні та вірші невід’ємна складова патріотичного виховання молоді та збереження нематеріальної культурної спадщини Українців (проект реалізують на території с. Капулівка Нікопольського району, с. Грушівка Апостолівського району і м. Підгородне Дніпровського району)
- Створення туристичного кластеру на території Перещепинської міської ОТГ
- Фестиваль “Fest-party у селянській хаті!” у Покровській ОТГ.
Уряд своїм розпорядженням від 10 липня 2019 р. затвердив перелік переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». Це конкурс для громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад.
На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Кабмін виділив 50 млн грн. Переможцями визнано 74 проекти, а загалом цього року на адресу оргкомітету надійшла 181 заявка. Приємно, що у 2019 серед переможців і 3 культурні проекти громад Дніпропетровської області. Коментують радісну звістку у Дніпропетровському регіональному відділенні Асоціації міст України.
Експертний відбір відбувався у два етапи - спочатку на відкритому конкурсі відібрали проекти за змістовою частиною, а далі – проходили захисти проектів в Міністерстві культури України. До складу Експертної ради, затвердженого Наказом Мінкульту, увійшли виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та експерт з розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування АМУ Людмила Даменцова. Відзначають у ДРВ АМУ.
Нагадаємо, у 2018 році пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною. У січні 2019 року побачило світ видання за підсумками проекту .
Цьогорічний конкурс "Малі міста-великі враження" проходить під гаслом «Дивись, Україно!». Сьогодні, після офіційного оголошення переможців, розпочнеться втілення проектів у життя, що мають завершитися до 20 листопада 2019р.
Асоціація міст України вітає переможців конкурсу і бажає успішної реалізації проектів!









Переглядів: 515
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті