Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
13:09

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


9 квітня 2019, 21:03

АМУ закликає громади подавати пропозиції для отримання державних коштів на будівництво палаців спорту та басейнів

27 березня Уряд затвердив дві постанови, які регламентують Порядок використання коштів на будівництво палаців спорту та басейнів. Для отримання субвенції виконавчі органи рад повинні подати до Міністерства молоді та спорту пропозиції щодо включення об’єкту інфраструктури до переліку об’єктів, на які планується спрямувати субвенцію. Пропозиції приймаються протягом 30 календарних днів з дня набрання чинності Порядків.
Серед умов надання державних коштів є:
- співфінансування у 2019 році з місцевих бюджетів та залучених на такі цілі інших джерел, не заборонених законодавством, в обсязі не менше ніж: - 10 відсотків загальної вартості проекту будівництва нових палаців спорту та розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту; - 50 відсотків загальної вартості проекту будівельно-ремонтних робіт існуючих палаців спорту;
- наявність затверджених у встановленому порядку необхідних документів для виконання робіт, у тому числі проектно-кошторисної документації;
- фактично виконані роботи з будівництва/реконструкції палаців спорту, що були розпочаті у попередньому періоді за рахунок коштів, розподілених згідно з розподілом обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту у 2018 році, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4.07.2018 № 450.
- надання гарантійного листа щодо своєчасного використання субвенції у повному обсязі, завершення у наступних бюджетних періодах робіт та облаштування, належного забезпечення подальшої експлуатації та функціонування збудованих/реконструйованих і відремонтованих палаців спорту.
В Асоціації міст наголошують, палаци спорту, які претендуватимуть на державну субвенцію повинні мати відведену земельну ділянку, затверджену проектно-кошторисну документацію, кількість глядацьких місць на об’єкті має бути не менше ніж 2500 для будівництва нових та не менше ніж 500 для будівельно-ремонтних робіт існуючих. Крім того, стадіони повинні використовуватися для проведення спортивних заходів не менше ніж із чотирьох ігрових видів спорту та враховувати вимоги щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.
Що стосується будівництва та реконструкції басейнів, то на держані гроші можуть претендувати об’єкти, довжина яких становить 25 або 50 метрів, в яких є повний перелік документів і гарантійний лист щодо своєчасного використання субвенції у повному обсязі. Перевагою длч отримання субвенції буде також першочергове використання спортивного басейну для розвитку дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту та спорту вищих досягнень, проведення різного рівня спортивних заходів з водних видів спорту відповідно до правил І стандартів Міжнародної федерації плавання. Ще однією умовою повинно бути співфінансування у 2019 році з місцевих бюджетів та залучених на такі цілі інших джерел, не заборонених законодавством, в обсязі не менш як: - 10 відсотків загальної вартості проекту будівництва нових та реконструкції існуючих спортивних басейнів; - 50 відсотків загальної вартості проекту капітального ремонту існуючих спортивних басейнів. Так само, як і для палаців спорту, важливо аби басейни, що претендуватимуть на субвенцію з держбюджету, мали відведену землю, затверджену проектно-кошторисну документацію разом з державною експертизою, враховували вимоги щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп та були спортивними спорудами або відокремленими структурними підрозділами ДЮСШ, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки.
.





Переглядів: 222
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті