Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
20:47

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


19 жовтня 2018, 15:39

Вимагаємо від уряду суттєвого підвищення зарплат медичним працівникам та збільшення видатків на лікування і харчування хворих», – Сергій Рибалка

Народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка під час свого виступу в парламенті запросив в.о. Міністра охорони здоров’я Уляну Супрун відвідати Павлоградську міську лікарню №4 (Дніпропетровської області) і скоштувати їжу для пацієнтів, на яку виділяється лише 5 гривень на добу. Він зазначив, що особисто переконався в неефективності медичної реформи, відвідавши Павлоградську міську лікарню №4, на його рідній Дніпропетровщині.
«В місцевих бюджетах катастрофічно не вистачає коштів на утримання медичних закладів. Павлоградська лікарня фінансується на 50% з державного і на 50% з місцевого бюджету. На наступний рік планується скорочення фінансування на 10 мільйонів гривень. В результаті – мізерний рівень фінансування харчування пацієнтів. Скажіть, чим можна годувати хворих тричі на день за 5 гривень на добу? Я б хотів запросити прем’єр-міністра і в.о. міністра до Павлоградської лікарні, щоб вони самі скоштували ту їжу за 5 гривень на добу. Працівники кажуть, що м'ясо, рибу та молочні продукти навіть не закуповують», – заявив Сергій Рибалка.
За словами депутата, найголовніша проблема для лікарів – вкрай низька заробітна плата. Він підкреслив, що працівники Павлоградської лікарні востаннє отримували підвищення минулого року, і то, лише на 100 гривень.
«Зараз зарплата лікарів становить від 2700 гривень у лікаря-початківця до 4200 у завідуючого відділення. Через нестачу медичного персоналу працівники лікарні змушені додатково чергувати та перепрацьовувати по 15 годин на місяць безоплатно. Адже завдяки цій реформі пацієнтів стало вдвічі більше. Лікарі не хочуть працювати на ці копійки. Тому в цій лікарні нестача кадрів становить 35%. Українські лікарі і медичні сестри масово виїжджають працювати за кордон. Вдумайтесь, за останні два роки з України виїхали близько 70 тисяч медиків», – наголосив С. Рибалка.
Політик також зауважив, що в лікарні катастрофічно не вистачає стаціонарних місць для хворих, оскільки на 300 тисяч жителів Павлоградського, Тернівського районів та міста Першотравенськ в стаціонарі передбачено лише 225 койко-місць. В результаті реформи закриваються ФАПи. Госпітальний округ збільшився до 120 км. Це при тому, що допустима норма – 60 км. Тепер люди змушені долати десятки кілометрів аби добратися до лікарні. Автомобілі швидкої допомоги доставляють хворих більше години.
«Ми з колегами вимагаємо звільнення виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Вимагаємо від уряду суттєвого підвищення зарплат медичним працівникам, збільшення видатків на лікування та харчування хворих», – резюмував Сергій Рибалка.




Переглядів: 413
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті