Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
03:26

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


17 жовтня 2018, 10:59

Українські політики повинні вчитися в австрійських колег економічному прагматизму – Сергій Рибалка

Українські політики та чиновники повинні вчитися у австрійських колег економічному прагматизму. Про це в інтерв’ю газеті «Факти та коментарі» заявив співголова групи міжпарламентських зв’язків Україна-Австрія, народний депутат України Сергій Рибалка.
За його словами, сьогоднішня мета австрійської влади у світі полягає в просуванні австрійського експорту за кордоном, освоєнні нових ринків і залучення австрійського бізнесу до вигідних інвестиційних проектів.
«Саме високі економічні показники надають Австрії вплив всередині Європейського Союзу та взагалі на міжнародній арені. От такому економічному прагматизму ми повинні вчитися у австрійських колег», - сказав народний депутат.
Сергій Рибалка назвав головні завдання для української влади у відносинах з Австрією. «По-перше, поглиблювати економічну співпрацю. Нам потрібно просувати власний експорт та залучати австрійські інвестиції, причому бажано у високотехнологічні виробництва. По-друге, доносити власну позицію про ситуацію на Донбасі австрійським політикам. Росія робить усе аби зблизитись із європейськими країнами та зняти з себе економічні санкції. А Україні потрібен мир. Тому ми потребуємо якомога більше союзників на світовій арені», - сказав співголова групи міжпарламентських зв’язків Україна-Австрія.
За його словами, на перший погляд Австрія – маленька європейська країна. «Україна більша за Австрію у 7 разів за територією і майже у 5 разів за кількістю населення. Проте за економічними показниками все навпаки. Австрія впевнено входить у двадцятку найбагатших країн світу, якщо розглядати показник ВВП на душу населення. Він у шість разів вищий за український. Те, що Австрія колись була імперією, до якої входила частина України, сьогодні майже забулось. І австрійська еліта не переймається вчорашніми примарами, а прагматично думає про майбутнє», - сказав Сергій Рибалка.




Переглядів: 351
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті