Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Чт, 28 березня 2024
10:54

GORODСКОЙ ДОЗОР

Перещепинська ОТГ кличе гостей на фестиваль національних культур SmolyankaFest

31.07.2019 18:19

Ініціатива Перещепинської міської громада Дніпропетровської області щодо розвитку туристичного кластеру на території ОТГ стала одним з переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів “Малі міста — великі враження”.
«У багатьох регіонах України за рахунок розвитку туристичної галузі активно створюються нові робочі місця, підтримується високий рівень життя населення, закладаються умови для стратегічного розвитку громад. На території Перещепинської міської ОТГ є усі умови для розвитку туризму: зручне географічне розташування, унікальне поєднання природно ­ рекреаційних ресурсів і культурно ­ історичної спадщини. Втім, донедавна, туристичний потенціал був практично нерозкритим», - розповідає провідний спеціаліст з проектної діяльності, інвестицій та стратегічного розвитку Перещепинської міської ради Світлана Булава.
Підготовка до конкурсу та, особливо, перемога в ньому, все змінили. Керносівський ідол, кам’яна статуя мідної епохи, що зараз зберігається в історичному музеї Яворницького, був знайдений саме на території ОТГ. Унікальна діюча криниця «Перещепинський лелека», заввишки 10 м, зроблена місцевими умільцями наприкінці минулого століття і яка не має аналогів в Україні. Надзвичайна долина, площею в 4 га, що навесні вкривається килимом з прекрасних Смолянок. Це квітка специфічного забарвлення, з пурпуровими пелюстками, занесена до Червоної книги України. Подібної краси не має ніде в країні.
«Це лише перші зупинки на туристичній мапі Перещепинської громади. Кожного року ми насолоджуємося неймовірної красою долини смолянок і тепер прагнемо відкрити її іншим. Тому вже 21 вересні плануємо провести SmolyankaFest. Аби зробити для всіх охочих презентацію нашої громади і анонсувати неймовірне цвітіння у квітні наступного року чарівної долини Смолянок», - акцентує Світлана Булава.
В рамках фестивалю для гостей проведуть екскурсію по туристичним родзинкам громади та запропонують насичену і цікаву програму. До слова, SmolyankaFest стане щорічним фестивалем національних культур. До уваги гостей і конкурс на унікальний рецепт національної страви, і Смолянка Etnofasion, і ярмарок «Перещепинська майстерня», іПерещепинський арт-простір, і змагання з національних видів спорту. У громаді переконують, вони зроблять все, щоб гості гарно відпочили, отримали море чудових вражень і повернулися до них наступного року.
«Протягом часу, що є до фестивалю ми активно проводитимемо тренінги та семінари для підприємців та пересічних мешканців аби залучити їх до розвитку туристичної сфери. Розповімо і пояснімо, що таке туристичні послуги, як їх надавати, як це вплине на їх життя та громади в цілому. Адже розвиток туризму - це і додаткові робочі місця, і підвищення іміджу території, і інвестиційна привабливість, і розвиток території та поповнення бюджету. Цей проект допоможе нам покращити інфраструктурну мережу, започаткувати туристичний сервіс, розробити нові маршрути та популяризувати існуючі, активізувати потік туристів», - підсумовує Світлана Булава.
Культурна ініціатива «Розвиток туристичного кластеру Перещепинської ОТГ» здобула перемогу у номінації «середні проєкти» і отримає на реалізацію з державного бюджету 400 тисяч грн. Враховуючи, що проєкти-переможці втілюються на умовах співфінансування, місцевий бюджет виділить на нього 295 тисяч грн.
Нагадаємо, «Малі міста-великі враження» - це конкурс для громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. У 2018 році пілот конкурсу було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Мінкульту. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Цього року, членами Експертної ради конкурсу були виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та експерт з розробки законодавства та управління ресурсами ОМС АМУ Людмила Даменцова.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


АМУ вітає позицію ОПУ щодо проведення місцевих виборів лише після завершення реформи місцевого самоврядування

31.07.2019 17:11

30 липня під час брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Богдан сказав, що необхідно закінчити реформу місцевого самоврядування – формування об’єднаних територіальних громад, а вже після цього проводити вибори на місцевому рівні. «Частина виборів у ОТГ відбулася, частина не відбулася. Було б абсолютно логічно закінчити формування ОТГ», - наголосив Андрій Богдан.
Нагадаємо, кілька днів тому, 25 липня, в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція, на якій Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан заявив, що місцеві вибори недоцільно проводити до завершення реформи місцевого самоврядування.
Також Андрій Богдан на брифінгу зазначив, що реформа з децентралізації має бути завершена в тому вигляді, у якому вона була запланована, – з посиленням ролі громад у вирішенні питань їхньої життєдіяльності.
У коментарі для прес-служби АМУ виконавчий директор Асоціації Олександр Слобожан акцентував: Асоціація міст України вітає таку позицію, оскільки на даному етапі дуже важливим є завдання розбудувати в Україні місцеве самоврядування європейського зразка, що має достатньо повноважень та ресурсів для забезпечення комфортного і благополучного життя людей. Важливим інструментом досягнення цього є реформа з децентралізації – передача на рівень громад фінансів та адміністративних функцій для надання якісних сучасних послуг жителям. У центрі цієї реформи – люди, їх інтереси та потреби! Цей шлях вже розпочато і АМУ переконана, що Україна має його пройти. Адже спроможні громади є запорукою сильної держави.


Коментарі: 0 | Залишити коментар


14 вересня Покровська селищна ОТГ запрошує на Fest-Party у селянській хаті

30.07.2019 17:59

Покровська селищна громада на Дніпропетровщині стала переможцем всеукраїнського конкурсу культурних проєктів «Малі міста-великі враження» і готується втілити свій задум у життя. Цьогорічний конкурс проходить під гаслом «Дивись, Україно!».
Так історично склалося, говорить спеціаліст фінансово-економічного відділу виконавчого комітету Покровської ОТГ Катерина Прилепа, що на території громади живуть багато людей різних національностей. Їх національні, культурні особливості та звичаї так міцно переплелися, що утворили особливу культуру на території об’єднаної громади. Це і стане родзинкою багатожанрового фестивалю Fest-Party у селянській хаті. Місцеві таланти продемонструють на що вони здатні у вокальному, хореографічному, інструментальному та декоративно-ужитковому мистецтвах, заплановані також в рамках фестивалю художні читання.
Відзначимо, «Малі міста-великі враження» - це конкурс для громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Кабмін виділив 50 млн грн. Переможцями визнано 74 проєкти, три з них - це громади Дніпропетровської області. Одна з яких - Покровська ОТГ з проєктом Fest-Party у селянській хаті.
За умовами конкурси проєкти-переможці реалізуються на засадах співфінансування. Культурна ініціатива Покровської громади перемогла у номінації «малі проєкти». Таким чином, з державного бюджету надійде 188 тис грн, 81 тис грн профінансує місцевий бюджет. Fest-Party у селянській хаті пройде 14 вересня на центральній площі смт Покровське, коли селище святкуватиме своє 240-річчя. Цей фестиваль у громаді планують зробити щорічним і однією зі складових розвитку зеленого туризму.
«Даний проект ми нерозривно пов’язуємо з економічним розвитком, однією з складових якого є розвиток зеленого туризму. Чому саме багатожанровий фестиваль «Fest-Рarty у селянській хаті»? Тому що, цей фестиваль дасть змогу показати всі наші місцеві таланти на всю Україну й донести до кожного нашу культурно-історичну спадщину та збагатити свої знання культурними досягненнями інших громад. А ще це підвищення рівня економічного розвитку та додаткові можливості для громади бути успішною та впізнаваною не тільки серед об’єднаних громад України, а й за її межами. Крім того, він дасть поштовх для розвитку малого бізнесу. А це нові робочі місця, нові податки і нові можливості для Покровської ОТГ. Бо ми розуміємо, що злагоджена співпраця громади, місцевої влади і бізнесу – запорука стабільного розвитку громади», - підкреслює спеціаліст фінансово-економічного відділу виконавчого комітету Покровської ОТГ Катерина Прилепа.
Нагадаємо, у 2018 році пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Мінкульту. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Цього року, членами Експертної ради конкурсу були виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та експерт з розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування АМУ Людмила Даменцова.


Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 81. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 27 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті