Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 28 червня 2024
03:23

БЛОГИ

Т. Т. І.


17 червня 2024, 14:34

Зростання виторгів через РРО/ПРРО, як один із показників боротьби з незаконним обігом підакцизної продукції

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) впродовж січня – травня 2024 року проведено 510 фактичних перевірок, під час яких встановлені порушення законодавства у частині роздрібного продажу тютюнових та алкогольних виробів. До суб’єктів господарювання застосовано 96,9 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.
З початку 2024 року ГУ ДПС анульовано 394 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, у тому числі рідинами. Складено 152 протоколи про адміністративні правопорушення.
ГУ ДПС у рамках боротьби з тіньовим ринком підакцизної продукції спільно з ГУ НП в Дніпропетровській області на постійній основі здійснюються оперативно-профілактичні заходи з протидії правопорушенням у сфері обігу тютюнових виробів.
Так, впродовж травня п. р. відпрацьовано майже 218 торгівельних об’єктів, з яких на 147 проведено фактичні перевірки – донараховано майже 1 млн грн, у СГ анульовано 24 ліцензії за реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку.
Показник збільшення виторгів через РРО/ПРРО – один із основних чинників, який підтверджує позитивну динаміку у частині мінімізації незаконного обігу підакцизних товарів.
Так, по тютюнових виробах виторги через РРО/ПРРО мають тенденцію до зростання. У березні п. р. відбулось збільшення виторгів на 28,3 % (або на 167 млн грн), у квітні – на 9 % (або на 68 млн грн), у травні – на 6,9 % (або на понад 56,8 млн гривень). Середні виторги на 1 РРО/ПРРО у 2024 році з березня по травень також збільшуються та відповідно у травні місяці склали 124 тис. гривень.
По алкогольних напоях виторги через РРО/ПРРО з січня по травень зросли до 22,5 % (або 224 млн гривень). Середні виторги на 1 РРО/ПРРО у травні 2024 року склали 143 тис. гривень.
«Досягнення позитивних результатів у напрямку зростання виторгів підакцизної групи товарів є результатом спільних та злагоджених дій контролюючих, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування», – акцентував заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федір Терханов.



Останній раз редагувалося: 17.06.2024 14:34


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті