Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 20 квітня 2024
02:38

БЛОГИ

marik2104


14 квітня 2021, 10:18

Офіційна заробітна плата - соціальний захист майбутнього!

Павлоградський відділ організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу працедавців на неприпустимість виплати заробітної плати найманим працівникам нижче законодавчо встановленого рівня та виплати її у «конвертах».
Відповідно до ст. 95 Кодексу законів про працю України мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці.
Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб.
З 01.01.2021 мінімальний розмір заробітної плати становить 6 000 гривень.
Також, нагадуємо суб’єктам господарської діяльності, які мають заборгованість із заробітної плати, про необхідність погашення такої заборгованості, оскільки невиплата заробітної плати найманим працівникам призводить до зниження соціальної захищеності громадян і втрат місцевого бюджету.
Нагадуємо, що за порушення законодавства про працю України передбачено три види відповідальності посадових осіб підприємств, установ і організацій, незалежно від форми власності, та громадян – суб'єктів підприємницької діяльності: дисциплінарна, адміністративна і кримінальна.
Так відповідальність у вигляді штрафу передбачена, зокрема у разі:
► фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків;
► порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі;
► недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.
Сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю.
Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»



Останній раз редагувалося: 14.04.2021 10:18


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті