Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Нд, 2 червня 2024
03:37

БЛОГИ

dpi463


5 серпня 2019, 17:19

Податкова відпустка

Соборне управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з п.295.5 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
Нормою п.п. 298.3.2 ст. 298 Кодексу передбачено, що інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі.
З метою уникнення порушення термінів сплати авансових платежів доцільно подавати до фіскального органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки.
Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) за себе платник єдиного податку (якщо він - не пенсіонер або не інвалід) сплачує за всі місяці, у яких він застосовував спрощену систему оподаткування, у тому числі і за місяць відпочинку. На період щорічної відпустки підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, не звільняються від сплати ЄВ, а також податків (крім єдиного) і зборів, платниками яких вони є.


Останній раз редагувалося: 05.08.2019 17:19


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті