Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 25 квітня 2024
20:49

БЛОГИ

dpi463


18 квітня 2019, 11:38

Отримане додаткове благо в 2018 році є підставою для декларування доходів

Соборне управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до підпункту 164.2.17 ст. 164 Податкового кодексу (далі ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо.
Таким доходом, зокрема є основна сума боргу (кредиту) платника податку, прощена (анульована) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року ( в 2018 році – 930 грн.75 коп.).
За нормами ПКУ громадяни, яким у 2018 році банк простив (анулював) борг по кредиту у сумі понад 930,75 грн., зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем реєстрації та самостійно сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. і військовий збір за ставкою 1,5 відсотки.
Термін подання декларації - до 2 травня 2019р. включно. Сплатити податкові зобов’язання слід до 1 серпня 2019р.
За кредитом, отриманим на придбання житла (іпотечний кредит), платник податку має право на розстрочення податкового зобов’язання терміном протягом 3-х років. Для цього разом з декларацією слід подати заяву в довільній формі, що містить фактичні дані про суму прощеного (анульованого) боргу (кредиту), підтверджену відповідними документами кредитора, та коротке пояснення обставин, що призвели до необхідності здійснення розстрочення.


Останній раз редагувалося: 18.04.2019 11:38


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті