Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 20 квітня 2024
05:52

БЛОГИ

marik2104


22 лютого 2019, 10:31

Коли нецільову допомогу включати до річної декларації

Західно-Донбаське управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу громадян, що під час кампанії декларування податкові декларації про майновий стан і доходи подають ті декларанти, які зобов’язані декларувати свої доходи, а також особи, які подають декларацію з метою використання права на податкову знижку.
Розберемось в яких випадках подається декларація, якщо упродовж минулого року особою було отримано нецільову благодійну допомогу.
Відповідно до норм Податкового кодексу України не включається до оподатковуваного доходу, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами-юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим пп. 169.4.1 ст. 169 Податкового кодексу, (у 2018 році така неоподатковувана сума становила 2470 грн.).
Відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги зазначаються податковим агентом у податковій звітності за формою №1ДФ.
Якщо загальна сума отриманої від благодійника – фізичної чи юридичної особи нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує граничний розмір, визначений абзацем першим пп. 169.4.1 ст. 169 Податкового кодексу (2470 грн. у 2018 році), то платник податку зобов’язаний в такому випадку подати річну податкову декларацію із зазначенням суми такої допомоги.
Перевищення допомоги над вказаним розміром (у 2018 році – 2470 грн.) підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.




Останній раз редагувалося: 22.02.2019 10:31


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті