Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 25 квітня 2024
22:09

БЛОГИ

dpi467


18 жовтня 2018, 17:38

ДПІ у Новокодацькому районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує

Змінено порядок реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій
З 01 жовтня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України щодо зміни до порядків реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та книг обліку розрахункових операцій.
Новації передбачають спрощення процедури реєстрації та застосування РРО. Так, платник матиме можливість здійснювати реєстрацію РРО на підставі однієї заяви (за спрощеною формою) без додатків, яка може бути подана до контролюючого органу у паперовій або електронній формі. Обмін електронними документами між виробником, центром сервісного обслуговування, суб’єктом господарювання та ДФС здійснюватиметься засобами інформаційної системи фіскальної служби.
Для впровадження таких спрощень ДФС буде створено та здійснено супровід двох нових реєстрів - Реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та Реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій.
Зміни, внесені наказом, набувають чинності у два етапи.
Так, з 1 жовтня:
- здійснюється за спрощеним порядком ведення книги обліку розрахункових операцій (книга ОРО)/журналу використання РРО з купівлі-продажу іноземної валюти. Суб’єкту господарювання вже не потрібно підклеювати щоденні фіскальні звітні чеки (z-звіти) та вести облік ремонтів;
- щоденні фіскальні звітні чеки (щоденні z-звіти) зберігатимуться в електронній формі;
- реєстрація, застосування (зберігання) книги ОРО на РРО, розрахункової книжки (РК) здійснюватиметься за бажанням суб’єкта господарювання у разі прийняття ним рішення про те, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється ним до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії;
- перереєстрація РРО/книг ОРО у разі зміни даних щодо суб’єктів господарювання, які зазначаються у реєстраційному посвідченні/книзі ОРО та пов’язані з перейменуванням районів у містах, вулиць тощо, здійснюватиметься на підставі заяви без додатків;
- суб’єктам господарювання та їх представникам, які здійснюють операції з купівлі-продажу іноземної валюти, забороняється здійснювати валютно-обмінні операції у пунктах обміну валюти в разі виходу з ладу РРО, відсутності резервного РРО або тимчасового відключення електроенергії.
Решта змін, передбачених наказом, набуває чинності після набрання чинності наказу про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО. У ньому, зокрема, мова йде про:
- реєстрацію РРО, книги ОРО на підставі однієї заяви про реєстрацію РРО без додатків, у т.ч. поданої в електронній формі;
- обмін документами між ДФС та ЦСО у вигляді електронних повідомлень щодо резервування фіскального номера РРО, опломбування РРО, укладання договору про технічне обслуговування та ремонт РРО, а також акта введення в експлуатацію РРО;
- надання права підпису реєстраційної заяви, заяви про реєстрацію книги ОРО та журналу про використання РРО отримання реєстраційних документів представнику суб’єкта господарювання;
- оновлені спрощені форми документів, які передбачені Змінами.

В який термін необхідно сплатити оскаржені у судовому порядку
суми грошового зобов’язання

ДПІ у Новокодацькому районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з п. 57.3 ст. 57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі визначення грошового зобов’язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 – 54.3.6 п. 54.3 ст. 54 ПКУ, платник податків зобов’язаний сплатити нараховану суму грошового зобов’язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.
У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов’язання платник податків зобов’язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.
При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили (абзац четвертий п. 56.18 ст. 56 ПКУ).
Статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України від 06 липня 2005 року № 2747-IV із змінами та доповненнями визначено, що рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.
У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.
Отже, платник податків зобов’язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції, за їх наявності, протягом 10 календарних днів, наступних за днем набрання судовим рішенням законної сили.

До уваги платників єдиного податку
ДПІ у Новокодацькому районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з пп. 5 п. 293.8 ст. 293 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі анулювання реєстрації платника ПДВ у порядку, встановленому розділом V ПКУ, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5 відсотків (для платників єдиного податку третьої групи) або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником ПДВ.
Отже, платник єдиного податку третьої групи, який з початку року обрав ставку єдиного податку у розмірі 3-х відсотків, що передбачає сплату ПДВ, та якому протягом звітного кварталу було анульовано реєстрацію платника ПДВ, застосовує у такому звітному кварталі ставку єдиного податку у розмірі 3-х відсотків та не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу зобов’язаний подати заяву щодо переходу на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5-ти відсотків, що передбачає включення ПДВ до складу єдиного податку, або заяву щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування.
Оскільки нормами глави 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу XIV ПКУ не передбачено окремого терміну подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування після закінчення терміну, передбаченого пп. 5 п. 293.8 ст. 293 ПКУ, то платник єдиного податку третьої групи, якому анульовано реєстрацію платника ПДВ, всередині останнього місяця кварталу або в останні дні кварталу, буде перебувати на спрощеній системі оподаткування та застосовувати ставку єдиного податку у розмірі 3-х відсотків у кварталі, в якому анульовано реєстрацію платника ПДВ, та у наступному кварталі, в якому у визначені ПКУ строки, буде подано заяву щодо переходу на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5-ти відсотків або заяву щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування.

Про новітню систему «Електронний чек»
ДПІ у Новокодацькому районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує, що система «Електронний чек», яка реалізується у рамках пілотного проекту Державної фіскальної служби, має на меті здійснення позитивних змін у ланці «підприємець - споживач».
Сутність новації полягає у запровадженні альтернативного технологічного рішення у сфері реєстрації розрахункових операцій в галузі торгівлі, - без застосування традиційних реєстраторів розрахункових операцій, натомість у практику впроваджується електронний додаток до смартфона, який і буде виконувати функцію реєстратора розрахункових операцій.
Нова інформаційна система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій передбачатиме оnline реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони), без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.
Нова система може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм. Вона передбачатиме програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС, а також буде інтегрована з Електронним кабінетом платника.
Всі кейси цієї системи, будуть безкоштовними для її користувачів та не потребуватимуть абонентської плати за користування. Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та міститиме значний масив інформації для забезпечення потреб її користувачів.

ДФС: До планових перевірок відбираються тільки платники, які мають ризики щодо несплати податків
ДФС підтримує курс Уряду щодо уникнення необґрунтованих перевірок, зменшення тиску на бізнес та стимулювання розвитку підприємництва шляхом впровадження прозорої ризикоорієнтованої системи контролю. Так, працівники фіскальної служби працюють над запровадженням електронного аудиту, який планується запустити у повному обсязі до 2020 року.
«Електронний аудит дасть можливість виявляти переважну частину ризиків ще до перевірки, значно прискорить та спростить процедури аналізу даних, суттєво зменшить витрати робочого часу на проведення перевірки як посадових осіб, так і платників податків. І як наслідок ми отримаємо ефективний аудит через зменшення людського втручання у відбір ризиків для перевірки та поглибленого дослідження», - повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
Із запровадженням Е-аудиту отримання від платника податків первинних документів у паперовому вигляді буде необхідним лише по відібраних ризиках з метою перевірки можливих махінацій.
«ДФС вже використовує ризикоорієнтовану систему відбору до планових перевірок. Перевіряються лише суб’єкти господарювання, які мають ризики щодо несплати податків та зборів. І чим менші ці ризики у платників – тим рідшими будуть візити податківців», - зазначив в.о. Голови Олександр Власов.
ДФС також у рамках Податкового кодексу України та відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сферах господарської діяльності» оприлюднює всю інформацію, яка стосується перевірок суб’єктів господарювання.
На сьогодні платники мають можливість самостійно оцінювати ризиковість ведення власної діяльності та ймовірність потрапляння до заходів планового аудиту. Так, порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків та критерії ризиків від провадження діяльності суб’єктів господарювання, є відкритою інформацією. А річні плани-графіки документальних планових перевірок оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html).
«Система ризиків постійно вдосконалюється, а ризики - переглядаються. Тому саме у плановому контролі ми продовжуємо курс на зниження тиску на бізнес. З початку поточного року порівняно з минулим кількість зустрічних звірок зменшалась на 46 відсотків, тобто майже уполовину», - зазначив Олександр Власов.
Завдяки уточненню ризиків несплати податків донарахування за наслідками перевірок збільшилися на 44% – з 20,5 млрд грн за січень-вересень 2017 року до 29,6 млрд грн за січень-вересень поточного року. Зокрема, за наслідками планових перевірок донараховані суми зросли на 82%: з 8,6 млрд грн до 15,6 млрд гривень.
Також очільник ДФС підкреслив, що акцент у контрольно-перевірочній роботі робиться на великий бізнес. За 9 місяців поточного року перевірялося 46% суб’єктів великого підприємництва, 4,6% середнього та тільки 1% малого підприємництва.

Олександр Власов: Новий механізм «єдиного вікна» спростить митні процедури для бізнесу
З 4 жовтня 2018 року набув чинності Закон України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України.
У рамках закону ДФС буде створено єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», який спростить подачу дозвільних документів під час митного оформлення.
«Державні органи подаватимуть дозвільні документи в електронному вигляді на новостворений веб-портал, що дасть право митниці пропускати товари через митний кордон України без додаткових контрольних процедур і забезпечить скорочення часу на проходження контролю», – зазначив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
За його словами, суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності не потрібно буде подавати митниці паперові примірники дозвільних документів, а отже не буде необхідності платникам проставляти на цих документах відповідні штампи контролюючих органів, на що витрачається досить багато часу.
Відповідно до закону також скорочується кількість контрольних органів на кордоні та кількість дозвільних документів, необхідних для митного контролю та митного оформлення товарів.
«Працівники митниць перевірятимуть дозвільні документи, які раніше перевірялися посадовими особами Державної екологічної інспекції, а контролювати рівень радіоактивного забруднення транспортних засобів і вантажів отримали повноваження співробітники прикордонної служби», – розповів Олександр Власов.
Водночас скасовуються санітарно-епідеміологічний та екологічний контроль товарів під час їх переміщення через митний кордон України, а під час вивезення товарів за межі митної території України державні види контролю взагалі проводитися не будуть.
Для реалізації всіх нововведень ДФС надано 6-місячний строк. Саме за цей період необхідно:
- затвердити нормативно-технічний документ – набір гармонізованих відомостей для надання через єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі»;
- підготувати перелік відомостей, що подаються до «Єдиного вікна» органами державної влади, та визначити зміст та формат цих даних.
Перші кроки для запровадження «єдиного вікна» були зроблені Урядом, Мінфіном та ДФС ще у серпні 2016 року. Власними силами ДФС розроблено і введено в дію програмно-інформаційний комплекс, що забезпечив обмін інформацією між митницею, підприємствами та державними органами, які здійснюють ветеринарно-санітарний, санітарно-епідеміологічний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль.
На сьогодні частка вантажів, що підлягає видам державного контролю і оформлюється за принципом «єдиного вікна», складає 89% від загальної кількості митних оформлень.
У рамках нового закону ДФС вже розпочато роботу щодо доопрацювання програмного забезпечення, яке використовується митницями під час митного оформлення, у частині:
- перегляду видів державного контролю, яким підлягають товари;
- формування повідомлень для інспектора митниці про необхідність перевірки документів, які раніше перевірялися посадовими особами Держекоінспекції.
Крім того, за словами очільника ДФС, у найближчих планах передбачено проведення зустрічі з Мінприроди, Держекоінспекцією з метою обміну досвідом щодо контролю митниками пестицидів і агрохімікатів, відходів, ГМО, водних біоресурсів, зразків видів дикої фауни і флори, що є об’єктами регулювання Конвенції CITES, а також організація навчальних семінарів для митниць з цих питань.

Олександр Власов: Я пишаюся, що служив з вами і був вашим командиром та гордий тим, що ви продовжуєте захищати економічну безпеку нашої держави
Керівництво Державної фіскальної служби України та Мінфіну відвідало Донецьку та Луганську області, де привітало з Днем захисника України, Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці представників спецпідрозділу «Фантом». З лютого 2015 року «Фантом» боронить економічну безпеку держави, протидіє незаконному фінансуванню тероризму та незаконних збройних формувань. Це вже 12 ротація і наразі в зоні проведення ООС знаходяться 170 співробітників податкової міліції ДФС, серед яких 8 жінок.
«Я пишаюся, що служив з вами і був вашим командиром та гордий тим, що ви продовжуєте захищати економічну безпеку нашої держави. У свій час ви прийняли достатньо непросте рішення і ми створили підрозділ однодумців, до якого всі ставляться з повагою. Ви знаєте сенс слова «обов’язок», дружба для вас вже має інше значення, а цифри «200» і «300» вже не просто цифри», - зазначив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
Олександр Власов та заступник Міністра фінансів Сергій Верланов нагородили «фантомівців» відзнаками Президента та вручили достроково присвоєні спецзвання.
За період 2015 – 2018 років співробітниками «Фантому» з незаконного обігу було вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 505,7 млн грн, у тому числі тютюнових виробів - 62,5 млн грн, лікеро-горілчаних - 45,4 млн грн, спирту - 4,1 млн грн. Протягом цього періоду складено 4,8 тис. адміністративних протоколів щодо фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності у зоні проведення АТО та Операції Об’єднаних сил. За матеріалами спецпідрозділу податкової міліції розпочато 297 кримінальних проваджень.
З початку проведення АТО та ООС упереджено переміщення готівки через лінію розмежування на суму 1,6 млн доларів та 146,7 млн грн. За 9 місяців 2018 року на контрольних пунктах в‘їзду-виїзду проведено детальний огляд та пропуск понад 1,3 млн транспортних засобів і близько 9,7 мільйона громадян. Виявлено 856 фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності у зоні проведення ООС.
Наразі у рамках бюджетного процесу-2019 опрацьовується питання додаткового фінансування щодо матеріально-технічного забезпечення спецпідрозділу «Фантом» в обсязі 130 млн грн для закупівлі спецавтотранспорту, спецзасобів та вогнепальної зброї, медичних аптечок та забезпечення форменим одягом. Зокрема, 7,62 млн грн планується направити на харчування.

З початку року до бюджету надійшло 163,9 млрд грн ЄСВ

У січні-вересні 2018 року Державною фіскальною службою України забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 163,9 млрд гривень.
Цей показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 26,8%, або на 34,7 млрд гривень.
У вересні 2018 року забезпечено надходження 18,7 млрд грн ЄСВ, що на 23%, або на 3,5 млрд грн перевищує показник вересня минулого року.
ДФС й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.

В ДФС привітали захисників України
Напередодні Дня захисника України та Дня Українського козацтва в ДФС привітали співробітників спецпідрозділів податкової міліції ДФС, які брали участь в Антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил, а також вшанували пам’ять загиблих героїв, які захищали Україну від агресорів.
«У цей день всі ми маємо подякувати нашим героям, які, не шкодуючи себе, захищають незалежність та суверенітет України, право українського народу на свободу та вільний вибір шляху розвитку. Сила духу, прагнення захистити свою країну та свій народ навіть ціною власного життя притаманні всім українським захисникам. Особлива подяка військовослужбовцям-жінкам, які поєднують у собі ніжність та силу водночас», - наголосив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
Очільник ДФС зазначив, що з самого початку конфлікту на Донбасі керівництвом держави було прийнято рішення про те, що на лінії розмежування мають знаходитись співробітники податкової міліції ДФС, виконуючи завдання із забезпечення фінансової безпеки держави, протидії незаконному фінансуванню тероризму та незаконних збройних формувань. З того часу вже відбулося 12 ротацій особового складу податкової міліції.
У рамках проведення Антитерористичної операції брали участь 974 співробітники, серед яких 29 дівчат, в Операції об’єднаних сил – 278.
Нині 169 офіцерів, серед яких 8 жінок, продовжують тримати економічну оборону в районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей.
823 податкових міліціонери отримали статус учасника бойових дій, з них 402 працівники нагороджені відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».
«На жаль, Україна сплачує дуже велику ціну за свою свободу. Серед наших колег є троє поранених. Є й загиблі. Це один з працівників податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області, член зведеної мобільної групи із протидії незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування в зоні проведення АТО спецпідрозділу «Фантом», двоє колишніх курсантів Університету ДФС, один з яких Герой України, та 5 випускників Університету, один з яких Герой Небесної сотні», - повідомив Олександр Власов.
Працівники ДФС вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх героїв, які віддали свої сили та життя у боротьбі з ворогом.
«Наші колеги, співробітники спецпідрозділів податкової міліції ДФС в рамках операції Об’єднаних сил з честю виконують визначені завдання щодо здійснення заходів для відновлення територіальної цілісності України. Впевнений, що в нашій повсякденній роботі ми будемо також професійно та принципово захищати економічні інтереси держави та забезпечувати її фінансову безпеку», - наголосив Олександр Власов.
З нагоди Дня захисника України та за значний особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток фіскальної служби, забезпечення виконання завдань щодо мобілізації коштів до бюджетів усіх рівнів 10 працівникам податкової міліції оголошено Подяку Прем’єр-міністра України.
За мужність, відвагу, високий професіоналізм при виконанні завдань оперативно-службової діяльності та в зоні проведення антитерористичної операції, заходах Операції об’єднаних сил по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та з нагоди Дня захисника України 158 працівників податкової міліції нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

У ДФС обговорили готовність до впровадження проектного менеджменту
ДФС знаходиться на завершальному етапі щодо впровадження нової структури управління проектами, яка надасть можливість фіскальній службі працювати за сучасними методами проектного менеджменту.
За участі експертів Казначейства США та працівників фіскальної служби було розроблено Порядок управління проектами в ДФС, який формує основні засади для ефективного запуску проектів і подальшого їх успішного завершення. Новий формат роботи за визнаною у світі методологією управління проектами дозволить застосовувати виважений, чіткий, послідовний та ефективний підхід до реалізації реформ в ДФС та моніторингу їх впровадження.
«Проект наказу щодо введення в дію нового Порядку реалізації проектів знаходиться вже на фінальній стадії погодження. Ця нова методологія реалізації проектів розвитку є невід’ємною складовою впровадження у життя Стратегічних ініціатив розвитку ДФС - 2020. Ми маємо дуже амбітні плани і непереборне бажання їх реалізувати», – наголосив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час робочої зустрічі з представниками Офісу технічної допомоги Казначейства США.
Порядок дозволить створити «культуру підзвітності» в Службі і одночасно зосередитися на очікуваних результатах. Це дозволить забезпечити виконання проектів у встановлений термін, в межах визначеного бюджету та відповідно до обсягу визначених завдань та критеріїв успішності.
Порядок складається з двох частин. Перша – теоретична, дає загальне розуміння того, що є проект, закріплює основоположні принципи і процедури управління проектами на кожному з його етапів. Далі визначаються функції і повноваження усіх учасників процесу управління проектами: хто яку роль відіграє, які дії вчиняє та які документи готує, а також як відбувається взаємодія усіх учасників процесу управління проектом.
Друга частина – практична, надає стандартизовані зразки та максимально деталізовані інструкції з заповнення усіх необхідних документів, що використовуються у процесі управління проектами.
Структура управління забезпечуватиме нагляд та участь вищого керівництва на різних етапах реалізації стратегічних проектів. Координація буде здійснюватися на кожному з етапів проекту: від початку до фіналу.
«Це абсолютно новий підхід у роботі, що повністю відповідає найкращим світовим практикам. І ДФС готова до впровадження його в життя», – підкреслив Олександр Власов.
У свою чергу експерти США відзначили, що для ефективного впровадження та використання нового Порядку необхідно визначити три проекти, над реалізацією яких в ДФС працюватимуть фахівці, відповідальні за цей напрям. При цьому важливо, щоб кожний обраний проект мав безпосередній зв'язок зі стратегічним планом ДФС, і для успішної реалізації враховував існуючі ІТ-потужності служби. Крім того, над проектами мають працювати такі керівники, що з готовністю сприймають нові ідеї та нові способи організації роботи.
«Ми цінуємо поради та експертну допомогу наших іноземних колег, які допомагають нам у процесі перетворення нашої служби, таке партнерство є запорукою позитивних та успішних змін. Я особисто готовий долучитися до нових проектів, які будуть визначені у рамках виконання Порядку, не як очільник ДФС, а як звичайний працівник, який має значний досвід та готовність до здійснення нових кроків», – наголосив Олександр Власов.
За словами американських експертів, вони вже визначили кілька проектних пропозицій, успішна реалізація яких стане початком впровадження новий ідей. Вони незабаром будуть передані на розгляд керівництву ДФС для прийняття обґрунтованого рішення щодо їх ініціювання.

У Дніпрі ліквідовано незаконне масове виробництво спирту. Вилучено продукції на 6 млн. 750 тис. грн.
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно із працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва ліквідували підпільне масове виробництво фальсифікованого спирту.
В рамках проведення операції «Акциз-2018» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України було встановлено, що в одному із нежитлових приміщень в м. Дніпро функціонує масове незаконне виробництво спирту, де шляхом «перегонки» та випарювання через спеціальне обладнання (ректифікаційну колону) меляси отримувалась спиртовмісна суміш (спирт) сумнівної якості.
За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 25 тис. літрів прозорої рідини з характерним запахом спирту (спирт) орієнтовною вартістю 6 млн. 750 тис. грн., а також обладнання для масового виготовлення неякісної продукції вартістю 300 тис. грн.
Таким чином, загальна вартість вилучених ТМЦ перевищує 7 млн. грн.
Розслідування продовжується.

Приймаєте працівників на роботу – своєчасно повідомте про це податкову службу
У ході проведення ГУ ДФС у Дніпропетровській області роботи щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення протягом ІІІ кварталу 2018 року роботодавцями було подано Повідомлень про прийняття працівників на роботу (далі – Повідомлення) по 102 137 найманим працівникам. Слід зазначити, що на протязі І кварталу 2018 року було подано Повідомлень усього по 9 474 найманим працівникам, за ІІ квартал 2018 року – по 87 425 найманим працівникама, а за 15 днів жовтня поточного року – вже по 25 355 найманим працівникам.
Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 17червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу», Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:
- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.
Інформація, що міститься у Повідомленні, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Податковий календар на 19 жовтня 2018 року
Головне управління ДФС у Дніпропетровській області доводить до відома платників, що
п’ятниця, 19 жовтня 2018 року, останній день сплати:
- авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності за III квартал 2018 року;
- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з доходу фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, за III квартал 2018 року;
- авансового внеску з єдиного податку на жовтень 2018 року платниками єдиного податку 1 та 2 груп;
останній день подання:
- звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма № Д4 (місячна)) за вересень 2018 року;
- декларації акцизного податку за вересень 2018 року*
*Увага! Суми податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ), виробниками тютюнових виробів сплачуються до бюджету протягом п’яти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації (пп. 222.1.2 п. 222.1 ст. 222 ПКУ).

Офіційне працевлаштування – захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення
Заходам з детінізації ринку праці та боротьбі з виплатою заробітної плати «в конвертах» сьогодні ДФС України приділяється значна увага. Адже нелегальна праця знижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Наслідком «тіньової» зайнятості є також погіршення бізнес-середовища та інвестиційного клімату через формування недобросовісної конкуренції.
Нелегальне працевлаштування має негативні наслідки й для найманих працівників. Зокрема, це відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника, – права на відпустку (у тому числі на час вагітності та пологів), страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності. Громадяни також втрачають пенсійний стаж та можливість отримання державної допомоги у разі втрати роботи.
Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця та його дій по відношенню до працівників. Офіційно ж оформлені трудові відносини надають можливість громадянам відстоювати свої права у судах у разі конфлікту з роботодавцем.
Виявлення порушників податкового законодавства в частині виплати заробітної плати – один з кроків захисту інтересів працівників. Тому ДФС України бере участь у діяльності робочих груп, створених при облдержадміністраціях з метою виявлення найманих працівників, які працюють неофіційно, та залучення їх до оподаткування. Також значна увага надається проведенню роз’яснювальної роботи серед роботодавців для забезпечення підвищення рівня заробітної плати найманих працівників.
Крім того, відомості про виявлені порушення трудового законодавства та законодавства про працю фіскальною службою передаються до органів Держпраці для застосування санкцій.
Про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців громадяни можуть повідомити на «гарячу лінію» ДФС України за телефоном 0800-501-007.
Інформація розміщена на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням:http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/353776.html

Зміни у реєстрації та застосуванні РРО
01 жовтня 2018 року набрали чинності деякі положення наказу Міністерства фінансів України від 20 вересня 2018 року № 773 «Про затвердження Змін до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1106/32558 (далі – Наказ № 773).
Так, з 01.10.2018 суб’єкти господарювання можуть відмовитися від використання книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) у разі виходу з ладу РРО або відключення електроенергії, за умови не проведення розрахункових операцій до моменту підключення резервного РРО або включення електроенергії. Рішення про це затверджується власними розпорядчими документами суб’єкта господарювання. У такому випадку суб’єкт господарювання має право не реєструвати і не зберігати КОРО та розрахункові книжки, а ті хто вже зареєстрував – скасувати реєстрацію КОРО та припинити її застосування.
Змінами, внесеними Наказом № 773, виключено вимоги до використання КОРО, зареєстрованої на РРО, а саме:
• підклеювання фіскальних звітних чеків до відповідних сторінок КОРО;
• щоденне виконання записів (у разі здійснення розрахункових операцій) про рух готівки та суми розрахунків, при цьому дані за сумами, отриманими від покупців (клієнтів), та дані за сумами, виданими покупцям (клієнтам), записуються окремо;
• ведення обліку ремонтів, робіт з технічного обслуговування, а також перевірок конструкції та програмного забезпечення РРО у відповідному розділі КОРО.
Водночас відповідно до змін, внесених Наказом № 773 до вищевказаних порядків, суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечити збереження щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ст. 44 Податкового кодексу України.
Звертаємо увагу, що зміни стосовно запровадження електронного документообігу між суб’єктами господарювання, центрами сервісного обслуговування та органами ДФС, спрощення реєстрації/перереєстрації РРО (на підставі заяви в електронному вигляді) набирають чинності після введення в дію нормативно-правового акту Міністерства фінансів України щодо затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій.
Наказ № 773 опубліковано 28.09.2018 в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» № 74.

Внесено зміни до Митного кодексу України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України
04.10.2018 набрав чинності Закон України від 06 вересня 2018 року № 2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» (далі – Закон № 2530).
Законом № 2530, зокрема, внесено зміни до Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI із змінами і доповненнями (далі – МКУ), чим створено законодавчу основу для мех


Останній раз редагувалося: 18.10.2018 17:38


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті