Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
09:57

Огрінське коло

Посмотреть афишу: Огрінське коло Живопись

19 серпня у Дніпропетровському художньому музеї відкрилася виставка, присвячена творчості гурту митців дніпровського андеґраунду 1970-х— поч. 1990-х рр. «Огрінське коло». Подію символічно приурочено до 30-річчя Незалежності України.

«Ця виставка стала одним з проєктів-переможців «Культурної столиці». Таким чином ми підтримуємо митців нашого краю, зокрема, зберігаючи та популяризуючи надбання художників «огрінської школи». Слід зазначити, що їхні твори буквально просочені любов’ю до Батьківщини, її мальовничих краєвидів та захоплюють красою рідної землі. Через це ми презентуємо цей проєкт саме як подарунок до головного свята нашої держави — Дня Незалежності», — сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

На виставці представлено роботи чотирьох ключових художників-«огрінців»: Валерія Гречаного, Євгена Деркача, Володимира Падуна та Олександра Самійленка. Разом вони створили унікальне мистецьке явище – «огрінська школа». «Ці митці розпочали сходження ще в 70-х роках, тоді вони складали опозицію панівному напряму соцреалізму. Вони починали із художнього трактування Нижнього Присамар’я, Придніпров’я, але потім все це вилилося в повноцінне мистецьке явище, яке називають «огрінська школа». Художники спиралися у роботах на багато точок українського мистецтва, це й породило даний феномен, який містить немало ідеологічних та філософських засад», – розповів мистецтвознавець, куратор проєкту «Огрінське коло» Володимир Маліков.

Для одного з художників, Олександра Самійленка, ця виставка має особливе значення: «Разом із друзями ми залишаємо такий оптимістичний життєстверджувальний слід в історії мистецтва. Так склалося, що ми з дитинства жили в одному місті, навчалися разом, а потім і працювали. Тому нам не потрібно було кудись ходити, аби об’єднатися та творити. Звичайно, кожен мав власний погляд, власну думку, але всі ми стояли на позиції, що хочемо отримати свято через колір. Гармонійний, насичений, оптимістичний колір, який би давав людині надію на яскраве майбутнє».


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте