Борщ - Євген Клопотенко вирушає у мандри Україною, щоб віднайти найцікавіші рецепти борщу, знайти секретні інгредієнти, які роблять страву неповторною! Він хоче з’ясувати – який український борщ - справжній? І що найголовніше у рецепті? Будемо готувати борщ з грибами, на баранині, з квасолею та на квасі, з карасями, з картоплею та без, з томатами та навіть без соусу, бо головне – це не продукти, а люди та їхні цінності!
Який український борщ - справжній? На свинині, птиці, яловичині чи може таки на грибах? А як щодо квашеної капусти, а не свіжої і соленого томатного розсолу замість пасти? Буряк варити, запікати чи квасити? Куштували рибний борщ? А з яблуками, сушеними грушками чи чорносливом? - Євген Клопотенко вирушив у мандрівку всією Україною, щоб віднайти секретні інгредієнти головної страви українців.