Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
19:03

Фотовиставка «Голоси з-за океану»

Фотовиставка «Голоси з-за океану»

Фото

Фотовиставка створена Національний музей Голодомору-геноциду та Союзом Українських Організацій Австралії та попередньо демонструвалася в Києві, а тепер жителі та гості міста Дніпра зможуть відвідати його у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького.

Виставка «Голоси з-за океану» через фотографії та спогади, оформлені у вигляді листів, розповідає особисті історії про Голодомор 1932–1933 років двадцяти шести людей із 10-ти областей України. Після 30-х років ХХ століття очевидці емігрували до Австралії, де їх і розшукали куратори проекту — австралійки українського походження — аби зібрати свідчення та зберегти пам’ять про один із найбільших геноцидів людства.

Історія кожного героя – унікальна. Листи-спогади об’єднують голоси мешканців великих міст та сіл; людей різних суспільних прошарків, що зумовило різні досвіди виживання під час Голодомору. Обличчя цих людей назавжди задокументовані чорно-білими фотографіями.

За усмішками вже австралійських літніх людей приховуються історії українських дітей, які пережили геноцид.

Навіть з огляду на кілометри суші й океанів між українцями, їх завжди буде єднати національна ідентичність, мова, історія й колективна пам’ять, зокрема і про Голодомор. Відвідувачі, усвідомлюючи зв’язок зі свідками-австралійцями, заснований на спільному коді нації, зможуть написати листи у відповідь тим, чиї історії схвилювали та вразили.

Виставка працюватиме з 5 листопада по 5 грудня у стінах історичного музею, внутрішній дворик.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте