Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
06:05

Виставка «Коли в твій дім прийшла війна»

Виставка «Коли в твій дім прийшла війна»

Военные хроники, История

До 76-й річниці визволення м. Дніпра


Відкриття виставки - 25 жовтня о 15:00

Головна мета виставки - показати долі людини, бо осторонь під час війни залишитись неможливо. Виставка має сприяти поповненню колекції музею за темою, тому тут використовуються переважно предмети з останніх надходжень та особистих колекцій.

На початку виставки розповідається про оборонні бої за місто Дніпропетровськ частин Червоної Армії з армією Вермахту, де представлені картосхеми воюючих сторін, фото та документи учасників оборони, в числі яких були дівчата-медики, які рятували життя пораненим бійцям.

25 серпня 1941 р. частини Червоної армії відступили на лівий берег Дніпра. Для більшості населення міста та області розпочалось «нове життя» під окупацією, яке продовжувалося два роки та два місяці. Жорстокі та нелюдські умови життя, масові розстріли, знищення євреїв, переслідування та катування цивільного населення – такими були основні риси «нового порядку».

Як жили тоді наші громадяни, де і як заробляли на життя, яку отримували платню, які були ціни, що їли та як одягались, де і що купували і як розважались – про все це розповідають численні оголошення, фото, документи та деякі речі.

Але наші земляки не покорилися окупантам. Мужні патріоти, ризикуючи своїм життям, як могли вели боротьбу з противником. І питання Опору окупантам також представлені у експонаториці виставки.

У вересні 1943 р. прийшов кінець окупаційному режиму – почалось визволення Дніпропетровщини. 27 вересня звільнено Амур-Нижньодніпровськ, частини Червоної армії форсували Дніпро в багатьох місцях області. Після майже місячних боїв на правобережних плацдармах, 25 жовтня 1943 було визволено обласний центр і почалась тяжка праця по відбудові краю. Бої за визволення області та перші після окупаційні роки у нашому місті також представлені у матеріалах виставки.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте