Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
10:54

Людина з табуретом

Посмотреть афишу: Людина з табуретом Документальный фильм

Human with a Stool

Творці фільму представлять стрічку та розкажуть історію її створення.

Рік випуску: 2019
Режисер: Ярослав Попов
Автор ідеї: Леонід Кантер
Продюсер: Катерина Мізіна
Анімація: RIDNI Animation
Музика: OY Sound System
Balaklava Blues
Freel та Едуард Приступа

«Людина з табуретом» – документальний фільм про подорож довжиною в життя з пошуками щастя, здійсненням мрій та розчаруваннями, народженням та смертю.
Автор ідеї та головний герой стрічки – режисер і мандрівник Леонід Кантер.
Які правила має гра «З табуретом до океану»? Що шукаєш, здійснюючи подорож на край Землі? Яким бачиш життя після довгих мандрів? За що борешся, потрапляючи в вогонь революції в рідній країні? І яку подорож головний герой цих пригод, найшаленіший мрійник, здійснив останньою…

Історія
Під час експедиції до чотирьох океанів назбиралося кількасот годин унікального відеоматеріалу: епізоди життя індіанців на карибських островах, тибетських монахів та бандитських латиноамериканських мегаполісів, вуличні вистави на майданах і палубах кораблів, перипетії між мандрівниками, пейзажі Амазонки, пустелі Гобі та Патаґонії. За час подорожей  українські мандрівники побували у 30 країнах, подолали 60 тисяч км, дійшли до 4 світових океанів.
На цей шлях їх спонукала гра «З табуретом до океану». Її правила вигадав у 2004 році режисер Леонід Кантер: донести чотири кухонні табурети до чотирьох океанів, без грошей, але з камерами в руках та піснями й виставами про любов та Україну. Цей задум був проявом свободи і того, що будь-які мрії здійсненні, якщо їх здійснювати. Таким чином Леонід Кантер та його друзі здійснили 4 експедиції та залишили табурети пам’ятниками на берегах всіх океанів. Кожна з мандрівок мала різну тривалість, маршрути, команду, але завжди штовхала учасників до непередбачуваних пригод та пізнання світу й себе.

У фільмі «Людина з табуретом» показано подорож до Тихого океану, що тривала рік. Серед 20 учасників ініціатор експедиції – Леонід Кантер із дружиною Діаною та донькою Маґдаленою. Якщо Леонід невпинно здійснював свою шалену мрію – ніс табурет на мис Горн, то метою Діани та Маґдаленки було зібрати унікальні казки народів світу, що також увійшли до фільму.
Леонід Кантер знімав усе, що його оточувало, не розлучався з камерою і перетворив своє життя на фільм, в якому був і головним героєм, і режисером. Ця стрічка мала розповісти про його шалені мандри, які не один рік збуджували уяву та надихали мандрівників. Проте сценарій змінило саме життя, а точніше смерть героя.
4 червня 2018 Леонід Кантер добровільно пішов із життя, знявши останній кадр для свого фільму.

Режисер Ярослав Попов не міг залишити цю подію поза фільмом, тому сценарій пережив трансформації і фільм став таким собі філософсько-пригодницьким байопіком.
На екрані проноситься життя, сповнене мрій, пригод і сенсів, що змінюється війною в Україні та боротьбою за здійснені і нездійснені мрії.

«Що залишилося нам? Навчитися світити іншим і розповісти цю історію.»

Фільм зробили друзі та колеги Леоніда Кантера. Раніше ця ж команда створила разом із ним документальні стрічки «Добровольці Божої Чоти» та «МІФ».
Унікальну музику до фільму написали Марко й Тарас Галаневич – музиканти гуртів ДахаБраха та OY sound system; а також Balaklava Blues, Freel та Едуард Приступа.
Магічну анімацію казкових історій різних народів та графічне оформлення всього фільму зробила студія українських мультиплікаторів RIDNI Animation.
Звуковий супровід до стрічки «Людина з Табуретом» зроблено студією KWA sound production, яка робила звук для фільмів «Кіборги», «МІФ», «Жива Ватра» та ін.

Виробництво фільму сталося за підтримки Українського культурного фонду та доброчинців усього світу.

Фільм вийшов у широкий прокат в Україні 21 лютого 2019 року.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте