Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
18:18

Всеукраїнська виставка традиційного народного мистецтва «Різдвяна казка»

Посмотреть афишу: Всеукраїнська виставка традиційного народного мистецтва «Різдвяна казка»

В Україні розпочались свята різдвяно-новорічного календарного циклу. Щороку не залишається осторонь від  найочікуваніших кожною родиною свят і  об’єднання майстрів Дніпровського Будинку мистецтв. Вони створюють десятки художніх образів на різдвяну тематику.

27 грудня  2017 року о 12.00  у Дніпровському Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться відкриття   Всеукраїнської  виставки  традиційного народного мистецтва  «Різдвяна казка».  До експозиції  виставки подано понад 200 робіт майстрів народного мистецтва. До митців Дніпра приєднались майстри із  Ужгорода, Лубнів,  Маріуполя, Запоріжжя,  Мелітополя,  Павлограду, Верхівцевого, Петриківки, Новомосковська,  Підгороднього,  Межової,  Солонянського,  Павлоградського,  Покровського  та Дніпровського районів.

Головне наповнення цьогорічної виставки  взяли на себе майстри української вишивки  (заслужені  майстри народної творчості Надія Денисюк та Ірина Дерибас, вишивальниці Надія Поліщук, Тетяна Дідоренко, Людмила Дворниченко)  та  художньої обробки природних матеріалів (Любов Мукасєєва, Ірина Онуфрієва, Тамара Макаренко,  Володимир Яценко).  В центрі експозиції – тема Різдва,  виражена у витинанках (майстри Ольга Іващенко і Олена Половна-Васильєва) та петриківському  декоративному розписі  (майстри Вікторія Тимошенко, Валентина Хоменко,  Валентина Дека, Ганна Олійник, Анастасія Чуднівець).

Привертають увагу кожного відвідувача традиційні для українського народу різдвяні атрибути:  дідухи, різдвяні павуки, зірки та Вертеп, майстерно сплетений із соломи Надією Воскобойник, що сповіщає про дивовижне  свято Різдва Христового і наповнює простір духовним оновленням, станом миру та спокою. Червоною стрічкою виставку пронизує святковий піднесений настрій,  який випромінюють представлені твори. Серед них -   святкові чоловічі і жіночі вишиванки, святковий глиняний посуд і чарівні ляльки.

На базі виставки планується  проведення колективних екскурсій, майстер-класів і зустрічей з майстрами – носіями українських традицій.

Виставка буде працювати з 27 грудня 2017 року  до 1 лютого 2018 року з 10 до 18.00.




  


для  (12.01.18 09:56): неработающих...кроме субботы и воскресенья :( Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте