Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пн, 03 июня 2024
15:43

Нове німецьке кіно 2010

Нове німецьке кіно 2010 Арт-хаус

НОВЕ НІМЕЦЬКЕ КІНО 2010

Кохання за стіною / Liebe Mauer
2009 / Німеччина / 107’ / романтична комедія
Режисер:  Петер Тімм
У ролях:  Фелісітас  Волль, Максим Мехмет, Ханна Фішер

Берлін, 1989 рік. Він – Саша  – молодий німець зі Східної Німеччини, працює в прикордонній охороні. Вона – Франці  – симпатична дівчина із Західної Німеччини, нещодавно поселилася в квартирі з виглядом  на пост Саші біля Берлінської стіни. Випадкове знайомство, кохання з першого погляду, все здавалося йде по плану, але  розпал масових заворушень в НДР змушує таємну поліцію вдатися до крайніх заходів, щоб розібратися з усіма невдоволеними.

Петер Тімм
Німецький режисер та сценарист.
Народився 28.09 1950 в Східному Берліні. Закінчив університет Гумбольдта за фахом російська мова та історія. Під час навчання брав уроки акторської майстерності. 1976 року переїхав у Франкфурт-на-Майні, де працював режисером в політичних кабаре.
У 1986 році відзняв першу стрічку «Мейєр» (Meier), яка отримала Баварську кіно премію. Справжній успіх до режисера прийшов у 1991 році зі стрічкою «Вперед, Трабі!» (Go Trabi Go!)

  Всі інші / Alle Anderen
2009 / Німеччина / 119’/ мелодрама
Режисер: Марен Аде
У ролях: Біргіт Мініхмаєр, Ларс Айдінгер, Ханс Йохен Вагнер
     
Кріс і Гітті – закохана пара, яка проводить свою відпустку на Сардинії. Він – молодий архітектор, вона працює в рекламному агентстві. Двічі їх усамітненість переривають дві інші молоді пари: перша тільки-но народила дитину, а друга збирається це зробити і через це майже непомітно у відносинах Кріса і Гітті з’являються напруга і взаємне роздратування.

Марен Аде
Німецька режисерка та продюсер.
Народилася в сім’ї вчителів, батьки розлучилися, коли Марен була зовсім маленькою. З раннього дитинства вона експериментувала з камерою та знімала все і всіх. З 1998 по 2004 навчалася в академії кіно і телебачення в Мюнхені. Фільм «Всі інші» отримав «спеціальний приз журі» та «Срібного ведмедя» за кращу жіночу роль на Берлінському фестивалі у 2009 році.  

 

Душевна кухня / Soul Kitchen
2009 / Німеччина / 99’ / комедія
Режисер: Фатіх Акін
У ролях: Адам Боусдукс, Моріц Блябтрой, Біроль Унель

Зінос Казанзакіс тримає ресторанчик, який повільно загинається, на окраїні Гамбургу. Жменька постійних клієнтів напам’ять знає меню, яке складається з декількох рядків на одному аркуші паперу. Здається, що всі 33 нещастя падають на голову Зіносу. З тюрми виходить його розпутній брат. Дякуючи приятелю, який мріє загребти до рук ресторан, на порозі з’являється санітарна інспекція, а згодом податкова міліція. І на додаток подружка кидає його і втікає до Шанхаю. Вихід може бути тільки один: запросити супер шеф-кухаря і зробити свій ресторан найкрутішим закладом Гамбургу, і за сумісництвом вирішити проблеми особистого характеру!

Фатіх Акін
Німецький режисер турецького походження.
Народився 25 серпня 1973 року в Гамбурзі, Німеччина. Батьки іммігранти з Туреччини. У 1998 році дебютував як режисер зі стрічкою «Коротко і не боляче», за яку отримав нагороди «Бронзовий леопард» в Локарно (Швейцарія) та «Pierrot» в Мюнхені як кращий молодий режисер. Четвертий повнометражний фільм Акіна «Головою об стіну» отримав низку престижних нагород, серед яких «Золотий ведмідь» Берлінського фестивалю (2004). В 2005 році Акін був членом жури Канського фестивалю, а в 2007 брав у ньому участь зі стрічкою «По той бік» (рос. прокат «На стороні раю») і отримав приз за кращий сценарій. Останню стрічку «Душевна кухня» (2009) режисер представив на кінофорумі у Венеції.

 
Чужа / Die Fremde
2010 / Німеччина / 119’ / драма
Режисер: Фео Аладаг
У ролях: Сібел Кекіллі, Нізам Шіллер, Сеттар Танріоген

Умай вирішує залишити свого деспотичного чоловіка і разом з маленьким сином Джемом покидає Стамбул. Вона повертається до Берліну, де народилася і провела більшу частину свого життя. Її неочікуваний приїзд породжує непорозуміння з боку родичів, які свято дотримуються традицій турецької діаспори. Рідня Умай вважає, що дитина повинна жити з батьком, і щоб зберегти сина, Умай змушена знову тікати і почати життя з нової сторінки. 

Фео  (Феодора) Аладаг
Німецька акторка, режисерка, сценаристка.
Народилася 13.01.1972 у Відні, Австрія. З 1990 до 1005 навчалася у кіно школах Лондона та Відня. Під час навчання паралельно писала дисертаційну роботу з філософії. Дебютувала як акторка в серіалі «Місце злочину». Зіграла у багатьох фільмах, таких як «Зелена пустеля», «Моє життя», «Шалене Різдво». Стрічка «Чужа» - її перша режисерська робота, була показана на Московському кінофестивалі в 2010 році.   



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте