Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

36 переможців Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук отримали почесні нагороди

|«« «« »» »»|

Загалом вручили 77 пам’ятних гравертонів. Відзнаки дісталися юним науковцям, які вибороли призові місця на Всеукраїнській першості МАН.

Нагороди присудили також і 41 науковому керівнику. Серед них шкільні вчителі, викладачі вишів, лікарі-генетики та підприємці. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

У 2014 році найрозумнішими в області визнали 310 школярів. З них 52 представили Дніпропетровщину у фіналі Всеукраїнської наукової першості. За результатами ІІІ етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН 36 школярів вибороли перемогу.

«Сьогодні ми вітаємо наших розумників і розумниць. Сьогодні більшість з них вже стали студентами престижних вишів не лише Дніпропетровщини та України, а й Ізраїлю та Польщі. Їхні здобутки зайвий раз доводять, що науковий потенціал Дніпропетровщини лише зростає», - зазначив директор департаменту освіти і науки Олександр Демчик.

Переважна кількість учасників конкурсу-захисту МАН є учнями 10 ти 11 класів. Щороку у фіналі наукового турніру діти змагаються не лише за почесне звання, а й за можливість отримати преференції при вступі до вишу. У 2014 році право вступати з попереднім бонусом у 50 балів – за І місце – отримали 8 випускників шкіл регіону. За здобуття ІІ місця додаткові 40 балів також було нараховано 6 одинадцятикласникам. Також 16 школярів, які посіли ІІІ місце, вступатимуть із бонусом у 30 балів.

Загалом, за вісім років роботи Дніпропетровського регіонального відділення малої академії наук 193 учнів стали переможцями ІІІ етапу всеукраїнського конкурсу-захисту МАН, з них 55 мали статус стипендіата Президента України. У цьому році такий привілей здобули восьмеро школярів.

Також за останній рік кількість юних дослідників зросла з 3 до понад 5 тис дітей. Регіональне відділення академії підвищило свої позиції у Всеукраїнському рейтингу, піднявшись з п’ятої на четверту позицію. Крім того, у липні пройшли вже традиційні літні школи МАН. Цьогоріч їх кількість збільшили до п’яти. Тут навчалися та відпочивали 79 школярів.

Довідка:
Мала академія наук Дніпропетровщини налічує 12 відділень, які поділяються на 59 секцій з різних предметів. Серед регіональних відділень МАНу: Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство, Мовознавство, Філософія та суспільствознавство, Історія, Науки про Землю, Технічні науки, Комп’ютерні науки, Математика, Фізика і астрономія, Економіка, Хімія та біологія, а також Екологія та аграрні науки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті