Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпропетровську пройшло обговорення питання створення с успільного телебачення

В Дніпропетровську пройшло обговорення питання створення с успільного телебачення
Питання створення в Україні суспільного телебачення на базі Першого Національного каналу, а згодом й громадського телебачення в регіонах розглядалося під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яке пройшло у Дніпропетровській ОДА.

Як розповів голова Національної ради Юрій Артеменко, в Україні вже зроблені перші кроки для створення на базі Першого Національного каналу суспільного телебачення, яке розповсюджується на всю країну. Зокрема, оголошено набір членів Наглядової ради України.

«Це представники громадських організацій, які працюють в сферах культури, медіа, спорту, освіти. Вони оберуть голову ради, іншими словами – керівника суспільного телебачення. Ми очікуємо, що команда буде сформована до 1 січня 2015 року, і суспільне телебачення запрацює. Буде змінена не просто назва, а контент», – сказав Юрій Артеменко.

Також паралельно в областях країни буде створюватись й громадське телебачення за рахунок звільнених частот. Воно буде фінансуватись за рішенням депутатів обласної ради з обласного бюджету. Та визначати його політику мають члени Наглядових рад на місцях.

«Політику мають визначати не депутати, не мер, не губернатор, а члени ради. Це представники громадських організацій регіону. А в Дніпропетровській області дуже багато людей, якими пишається Україна», – сказав Юрій Артеменко.

Юрій Артеменко підбив підсумки виїзного засідання Національної ради, на яке були запрошені представники всіх телерадіокомпаній та провайдерів Дніпропетровщини.

«Ми розповіли представникам медіагалузі про ті проблеми, які є викликами для нас. Відповіли на їхні запитання. Для нас це дуже важлива зустріч у Дніпропетровську. Перед цим ми були в Одесі, Львові. Ми намагаємося їздити по регіонах для того, щоб чути людей та фахівців, які розповідають, що саме треба змінити», - сказав він.

Він додав, що головне завдання Національної ради та одночасно найбільший виклик для неї – це зробити роботу медіасфери прозорою.

«Одне з наших головних завдань – це дерегуляція індустрії та знаходження балансу між теле-, радіомовниками, між операторами кабельного телебачення і телеглядачами. Щоб телеканали робили чесний, правдивий продукт, заробляли на ньому гроші, щоб люди мали можливість отримувати якісну інформацію», - наголосив Юрій Артеменко.

Заступник голови Національної ради Григор і й Шверк зазначив, що в інформаційному просторі мають бути різні точки зору.

«Ми хочемо, щоб у нас був нормальний інформаційний простір з різними точками зору. Ми дуже хочемо, щоб він був патріотичний, але щоб це відбувалося зсередини колективів компаній, які розуміють свою відповідальність за те, що відбувається в країні. У нас немає завдання будувати тоталітарну пропагандистську машину», - підкреслив він.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


КАБЕЛИНА  (17.10.14 07:43): «Одна из наших главных задач - это дерегуляция индустрии и нахождение баланса <> между операторами кабельного телевидения и телезрителями." Дорегулировались? Прибили кабельщиков запретом трансляции российских каналов. Пробовали придавить спутниковое-не получилося. Теперь крутим обратку?: "Заместитель председателя Национального совета Григорий Шверк отметил, что в информационном пространстве должны быть разные точки зрения. «Мы хотим, чтобы у нас было нормальное информационное пространство с различными точками зрения.У нас нет задачи строить тоталитарную пропагандистскую машину», - подчеркнул он. Відповісти | З цитатою
Рос  (16.10.14 16:59): "Также параллельно в областях страны будет создаваться и общественное телевидение за счет освобожденных частот. " Освобожденных от чего?
«Одна из наших главных задач - это... Чтобы телеканалы делали честный, правдивый продукт, зарабатывали на нем деньги, чтобы люди имели возможность получать качественную информацию» Это типа, 1+1 и 5 канал?
«Мы хотим, чтобы у нас было нормальное информационное пространство с различными точками зрения. У нас нет задачи строить тоталитарную пропагандистскую машину». А люстрации не боитесь?
Відповісти | З цитатою
Казалось бы  (16.10.14 15:53): при чем тут проблемы с 34 каналом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті