Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
17:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Працівники Дніпропетровщини можуть залишитися без санаторних путівок

Працівники Дніпропетровщини можуть залишитися без санаторних путівок
Центральна дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні відмовилася повертати в регіон частину коштів.

Спочатку не вистачило коштів на придбання новорічних подарунків для 350 тис дітей Дніпропетровщини. При тому, що ці кошти були сплачені підприємствами області до Фонду. Дніпропетровщині довелося самостійно вирішувати цю проблему, і підприємства регіону наразі знаходять додаткові кошти на придбання подарунків. Але Фонд соціального страхування не зупинився – тепер він хоче позбавити трударів Дніпропетровщини санаторних путівок.

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності займається виплатами лікарняних, коштів на оздоровлення працівників та їх дітей. Цього року Дніпропетровщина перерахує Фонду більше 1 млрд 50 млн грн. Проте отримає назад лише трохи більше 900 млн грн. Щороку регіону недодають більше 150 млн грн, які повинні йти на оздоровлення працівників та дітей.

«Бюджет цього року уже кілька разів скорочувався. У першому півріччі Дніпропетровщині повернули лише 451 млн грн. За друге півріччя наразі обіцяють повернути 490 млн грн., проте це ще не остаточна цифра і вона буде скорочуватися. У зв'язку зі складною економічною ситуацією у 2015 році Дніпропетровщину лишають ще 101 млн грн. Це ті кошти, які підприємства регіону відраховують на оздоровлення працівників та їх дітей», - розповідає Голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, радник губернатора Віктор Сергєєв.

Наразі співголови Правління обласного відділення Фонду від сторін соціального діалогу – профспілок, роботодавців та обласної влади направили спільного листа до центральної дирекції Фонду з проханням повернути кошти Дніпропетровщині та її жителям.

«Жителі Дніпропетровщини самовіддано працюють, щоб заробити ці кошти. І якщо вчасно працівника не оздоровити, він буде працювати з меншою продуктивністю, можливо частіше хворіти. Підприємство, регіон, країна втрачають набагато більше. Не можна залишити людей без відпочинку та оздоровлення, без соціальних гарантій, тим більше, що вони самі на це заробили власним трудом», - зазначив Віктор Сергєєв.

Нагадаємо, що раніше також були проблемні питання з роботою Фонду соціального страхування – заборгованість з виплати лікарняних накопичувалася за кілька місяців. Після втручання обласної влади та переговорів з Центральними органами Фонду, проблема була ліквідована. Наразі заборгованості з виплати лікарняних майже немає.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Наполеонович  (03.10.14 16:06): А что центральная дирекция из столицы может возвращать в регионы, если киевские босы от соцтраха потратили десятки миллионов гривень на покупку какого-то недостроя в столице. Бабло вовремя пустили по ветру и оно удачно осело в карманах криминальных чиновников. Мафиозно-криминальная власть ничего хорошего не даёт своим холопам. Відповісти | З цитатою
Зю  (03.10.14 14:21): А зачем птицам деньги? Орлы! Ваши деньги... Ну, сами понимаете. Відповісти | З цитатою
Ну а кули  (03.10.14 13:24): жывэмо ж по новому. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (5)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті