Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов привітав євреїв зі святом Рош а-Шана

|«« «« »» »»|

25 вересня відзначається 1-й день Рош а-Шана – єврейський Новий рік, свято, що символізує день народження світу та новий виток календаря. Заступник губернатора Борис Філатов завітав до Дніпропетровської хоральної синагоги «Золотая Роза» та привітав членів єврейської релігійної громади зі святом.

Цього року Рош а-Шана відзначається в наступні дні: 25 вересня - 1-й день Рош а-Шана, 26 вересня - 2-й день Рош а-Шана.

У перших розділах Тора розповідає, що світ був створений Всевишнім за сім днів. Кожен день Бог створював один з елементів Всесвіту: світло і темряву, воду і сушу, небесні тіла і рослинний світ. На шостий день Бог створив людей - Адама і Єву. В сьомий день Бог не займався створенням тіла світу, в цей день Він створював душу світу. Цей день називається Шаббат, або Шаббос. Для євреїв він став днем, в якому вони, подібно Творцеві, відсторонюються від буденного життя, щоб приділити особливу увагу його духовності. Відповідно до існуючої календарній системи дводенне свято Рош а-Шана (25 і 26 вересня) відповідає шостому і сьомому дням творіння.

Поява Шаббата і людини визначило мету і активний елемент Всесвіту, який прийшов для того, щоб підпорядкувати систему досягненню мети. Таким чином, свято Рош а-Шана - це не тільки день народження світу, а й день «активації» Всесвіту.

За традицією, євреї називають свято Рош а-Шана Головою Року. Вони осмислено і серйозно готуються до цього дня: з каяттям, молитвами звертаються вони до Всевишнього, просять вибачити їх та послати щасливий Новий рік.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті