Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
18:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

57 аптек продають ліки для гіпертоніків за зниженими цінами

57 аптек продають ліки для гіпертоніків за зниженими цінами
фото:112.ua
57 дніпропетровських аптек долучилися до пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Проект стартував у червні 2012 року. У квітні цього року його було призупинено, з липня знову поновлено. Суть проекту полягає у тому, що гіпертонікам по рецептам лікарів ліки в аптеках продають за зниженими цінами. При цьому з державного бюджету виділяються кошти для відшкодування аптекам вартості препаратів. На цей рік Дніпропетровську виділено 3 мільйони 405 тисяч гривень.

У департаменті наголошують, що для отримання рецепта на гіпотензивні препарати, необхідно звернутися до дільничного або сімейного лікаря, лікаря-кардіолога, немобільні хворі можуть викликати лікаря додому. В аптеках за рецептами лікарів за зниженими цінами можна придбати 324 найменування препаратів як вітчизняного, так і іноземного виробництва, які мають у складі такі діючі речовини: еналаприл, лізиноприл, метопролол, небіволол, бісопролол, ніфедипін, амлодипін; комбіновані препарати: еналапріл з діуретиком, лізиноприл з діуретиком, лізиноприл з амлодипіном. У департаменті зазначають, що у рецепті лікар вказує не торгову назву препарату, а міжнародну непатентовану назву, а аптекар за складом молекул пропонує препарати, до складу яких входять ці діючі речовини.

У Дніпропетровську у реєстрі хворих на гіпертонію перебувають понад 238 тисяч дніпропетровців.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


Гипертоник  (19.08.14 17:55): Большей лжи чем эта, еще не встречал! Позвонил в аптеку "Медакадемии" по Суворова17, в ответ: Ничего не знаем, Денег на это не выделили, ничего не отпускаем!, Звоню в аптеку по Титова 36 ( в тц "Апполо")- примерно тоже с различными ухищрениями! Потом "Фармвестплюс" диктую перечень : - Нет, такие лекарства в перечень не входят. Мы еще не получили окончательной расшифровки и ничего вам не можем сказать! Брехунам из облмедруководства: Не распускайте чепухи! Одну из руководительниц ваших уже судят. И это из так называемых выделенных 57 аптек! Відповісти | З цитатою
Пилоточный Проект  (19.08.14 02:42): жрать меньше надо.. больше двигаться.. языком шевелить.. Відповісти | З цитатою
демон  (18.08.14 18:03): 3405000:238000=по пятнадцать гривняков на одного гипертоника на год. Какие такие импортные лекарства? Или даже патриотические? И на что хватит вообще 1500:365=четыре с половиной копейки в день? Горздрав, вам позориться не надоело??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті