Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
15:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Одного з керівників Жовтоводської виправної колонії затримали за підозрою у катуванні

Одного з керівників Жовтоводської виправної колонії затримали за підозрою у катуванні
Під час досудового розслідування кримінального провадження щодо незаконних дій службових осіб Жовтоводської виправної колонії №26 повідомлено про підозру одному із керівників установи, його відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Всього за результатами перевірки, проведеної прокуратурою Дніпропетровської області, щодо додержання конституційних прав засуджених Жовтоводської виправної колонії №26, до ЄРДР внесено відомості щодо вчинення п’яти кримінальних правопорушень службовими особами колонії за ознаками ч.1 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством) Кримінального кодексу України.

Перевіркою встановлено, що 30.06.2014 року, приблизно о 17:15, у вказаній колонії мало місце безпідставне застосування фізичного насильства та катувань працівниками виправної колонії до засудженого, який очікував особистого прийому працівником Генеральної прокуратури України.

Крім цього, внесено подання т.в.о. начальника управління Державної пенітенціарної служби України, за яким розпочато службове розслідування та відсторонено від виконання службових обов’язків чотирьох службових осіб установи.

Працівників прокуратури області, які не вжили дієвих заходів щодо припинення порушень конституційних прав засуджених внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ДНЕПР  (26.07.14 14:18): вкоитовеки ... Відповісти | З цитатою
111  (25.07.14 18:57): Желтые воды и Винницкая ИТК реально два концлагеря. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті