Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадськість може контролювати владу

Громадськість може контролювати владу
3 липня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод провів другу відкриту зустріч з громадськістю Дніпропетровщини.

Метою зустрічі стало підбиття перших підсумків та окреслення подальших завдань спільної роботи громадськості області, Дніпропетровської обласної ради та обласної державної адміністрації щодо розробки дієвого алгоритму проведення громадської експертизи проектів рішень сесії облради.

У ході проведеної зустрічі був представлений склад робочої групи з доопрацювання регламенту громадської експертизи рішень обласної ради. Активісти після тижневого обговорення продовжують доопрацьовувати алгоритм співпраці влади та громадськості, запропонований обласною радою. Також було прийнято рішення направити в кожну постійну комісію обласної ради одного з учасників робочої групи.

«Наша спільна робота показала, що мешканці Дніпропетровщини перейшли від слів до дій і готові брати на себе відповідальність за життя регіону, його розвиток. Впевнений, що така практика буде корисною, так як надає можливість громадськості виконувати свою пряму функцію - контролювати роботу і ефективність місцевої влади. А для цього потрібно щоб громадськість глибше залучалася до процесу розробки стратегічних рішень та програм і сприяла їх втіленню», - наголосив Євген Удод.

В ході зустрічі голова обласної ради запросив робочу групу взяти участь у обговоренні проекту Стратегії розвитку Дніпропетровської області до 2020 року та у спільній нараді Ради Конгресу та Президії Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування щодо обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» за участі швейцарсько–українського проекту DESPRO. Заходи відбудуться наступного тижня у обласній раді.

Євген Удод зазначив: «Дніпропетровська область на практиці демонструє ефективність концепції децентралізацію влади та надання додаткових повноважень і ресурсів безпосередньо громадам. Ми перші в Україні запропонували цей підхід, який сьогодні має реалізовуватися по всій країні. Сподіваємося, що центральна влада нарешті почула голос громади нашого та інших регіонів і не відкладатиме реформу місцевого самоврядування на кращі часи. Ці кращі часи ми маємо створити самі!».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (08.07.14 08:42): Общественность - правосеки со Свободой !!! Знаем мы эту "общественность"! Відповісти | З цитатою
СМІ  (07.07.14 09:03): У цивілізованому світі будь-яке питання вирішують так. Береться проблема, виникає ініціативна група, реєструється , до часу вирішення, проблемна спілка, комітет, тощо з ативних члненів громади, які планомірно через апарат чиновників, суду та прокуратури і видавлюють вирішення проблеми, саме через тих, хто це повинен робити, або повинен залишити посаду ! Приміром є питання в облраді про необхідність існування апарату 10 заступників чи 50 комунальних програмних підприємств, будівництва доріг та правильного фінансування, виконання закону про місцеве самоврядування Удодом--створюйте ініціативну організацію і вичавлюйте все, що потрібно територіальній громаді. Так на всіх рівнях. Відповісти | З цитатою
Галка  (06.07.14 21:18): Удод видимо решил пройти по старой протоптанной тропинке , они Громадскую Раду превратили в своих "работников" и платили им зар.плату , так и теперь он хочет все порешать , общественникам желаю не поддаваться на манипуляции и не вестись на деньги. Відповісти | З цитатою
Грид  (05.07.14 19:37): а Удод бесконтрольный! и че делать то будем? Відповісти | З цитатою
Очевидец  (04.07.14 23:51): Чижики живут на Березах. после того как Береза оказалась липовой из под него разбежались подберезовики. Чижик и Хобот так хотели денег, что готовы были с космонавтом Филатовым в Космос полететь , и их определили на космическую должность Белки и Стрелки , надо же кому то тапочки космонавтам подносить . После этого Чижик решила заняться самооценкой и полетела в гнездо к Удоду бюджетных зерен поклевать.
-Чижик -пыжик где ты был?
-на Березе гнездо вил!
-Что там делала, скажи?
- в сотню сестринскую попав, собирала капитал
-Сколько ж собрано и как был разделен капитал?
- ла-ла, ла-ла господа разлетелось что куда!)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
участник сборов, но не на фото  (04.07.14 20:06): Зачем же здесь врать? Ничего подобного не было. Где был этот Удод? Откуда его прямая речь? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
да уж!  (04.07.14 16:39): А "общественность" эта подобрана этой же властью, которую ... Відповісти | З цитатою
шурочка  (04.07.14 14:26): День рождения у депутата: сегодня все хотели поцеловать Александру Кужель в *** Відповісти | З цитатою
123  (04.07.14 13:46): Общественность будет контролировать власть - почем?
С новой властью еще пришла толпа контролеров и все же жрать хотят.
Достали.
Відповісти | З цитатою
От это  (04.07.14 12:33): даааа, этж сколько биздельникафф и нахлебникафф в одном месте собралось. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті