Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рівень медичного обслуговування ветеранів Великої Вітчизняної війни у Дніпропетровській області – один з найвищих в Україні

Рівень медичного обслуговування ветеранів Великої Вітчизняної війни у Дніпропетровській області – один з найвищих в Україні
28 квітня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод відвідав обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни. У ході візиту він провів зустріч з керівництвом медзакладу, ознайомився з роботою госпіталю, рівнем надання послуг та планами роботи на 2014 рік.

- Ми розуміємо, що вже сьогодні 35 грн на харчування та 40 грн на медикаменти в день - мають меншу купівельну спроможність, ніж на початку року. Поки що негативні тенденції в економіці не вдарили по медичному обслуговуванню ветеранів, але незабаром це може стати дуже відчутно. Тому нам важливо зараз проаналізувати ситуацію і намітити план дій. За моїм доручення депутати і профільні комісії в максимально короткий строк мають надати пропозиції щодо подальшої роботи в цьому напрямку. Ветерани не повинні стати заручниками ситуації і мають максимально якісно отримувати необхідне обслуговування і догляд, - підкреслив Євген Удод.

Зараз на території Дніпропетровської області проживає 7 тис. 450 інвалідів війни, 101,3 тис. – учасників війни та працівників тилу, 282 тис. дітей Великої Вітчизняної війни.

Обласна рада приділяє особливу увагу рівню медичного обслуговування ветеранів та інвалідів ВВВ, який по праву – один з найвищих в Україні. Дніпропетровський обласний госпіталь для інвалідів ВВВ – один з найкращих медичних закладів такого напряму. Щорічно тут проходять лікування понад 4 тис. ветеранів війни. Зараз у госпіталі функціонують 2 терапевтичних відділення на 120 ліжок, неврологічне відділення (40 ліжок), хірургічне (50 ліжок), фізіотерапевтичне та лікувально-діагностичне відділення, до складу якого входять кабінети офтальмолога, ЛОР, уролога, функціональної діагностики, стоматолога, травматолога, дерматолога, синолога, хірурга, невропатолога тощо.

У 2013 році лікування у госпіталі пройшло 4 тис. 316 чоловік, з них – 1 тис. 812 чол. сільських ветеранів. У першому кварталі 2014 року стаціонарне лікування тут пройшли більше тисячі чоловік.

- Ми завжди будемо пам'ятати ту ціну, яку сплатили наші діди та батьки за перемогу у Великій Вітчизняній війні і будемо продовжувати робити все від нас залежне, аби наші захисники жили довше, достойно та були впевнені у завтрашньому дні, - зазначив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


МАЛО ГОВОРИТЬ!  (30.04.14 15:20): СКОЛЬКО ЕЩЕ ДЕСЯТКОВ ЛЕТ БУДУТ УХОДИТЬ НА "ВЕТЕРАНОВ" ДЕНЬГИ?! ДА ЕСЛИ БЫ ОНИ ЖИЛИ ПО СТО ЛЕТ, - НО ИХ ПРОСТО УЖЕ НЕТ! МОЕГО ДЕДА НЕТ УЖЕ 20 ЛЕТ, ДА И УМЕР ОН В 84 ГОДА, ИМЕЛ ДВА ОРДЕНА , НО НИКАКИМИ ЛЬГОТАМИ НЕ ПОЛЬЗОВАЛСЯ, А СЕЙЧАС КОМУ-ТО ВЫГОДНА ЭТА ТЕМА! ВОТ ЕСЛИ БЫ НЕ ТОЛЬКО НА 9 МАЯ ГОВОРИЛИ О ВЕТЕРАНАХ, ДА НЕ ПО 100 ГРН. ДАВАЛИ В ПРАЗДНИК, А К ПЕНСИЯМ ДОБАВИЛИ ПО 1.000 ГРН., ПОТОМУ КАК ОНИ ЗАСЛУЖИЛИ ДА И НЕТ ИХ УЖЕ ПОЧТИ СОВСЕМ, К СОЖАЛЕНИЮ! Відповісти | З цитатою
каша  (30.04.14 12:10): синолог? хм, редкий спец наверно Відповісти | З цитатою
орешник  (29.04.14 21:46): а где же забота от Удода? подарок для дедушек к 9 мая! отстрелялся жмот Відповісти | З цитатою
hh  (29.04.14 02:00): где вы видели участников войны Відповісти | З цитатою
демон  (28.04.14 21:50): А что за доктор такой- синолог? Відповісти | З цитатою
Скорей бы.. в Европу..  (28.04.14 17:40): Что же тогда творится в других регионах? Відповісти | З цитатою
VIC  (28.04.14 16:15): Не знаю...Я инвалид войны и еще не разу там не лечился. Только обещают или предлагают госпитализацию 31 декабря , что просто издевательство. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті