Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

9% знижка кожному читачу від Книгарні «ВіЗ»

|«« «« »» »»|

9.03.2014 з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Книгарня «ВіЗ» дарує кожному читачу знижку 9%.

Кобзар і Україна

Ювілейне видання з нагоди 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка, проілюстроване полотнами класиків українського мистецтва і наших сучасників.
А також підібрано художні роботи Поета, які допоможуть читачеві краще осмислити історичну пам’ять народу, його віковічне прагнення до національної самовизначеності та повноцінного утвердження у світовій культурі.

За тебе молюсь... Штрихи до портрета пророка

Тарас Шевченко — мистецький і духовний феномен всього людства: його проста, але сповнена пророчої сили постать збудила приспаний дух нації, освітила цілі покоління. Його Правда — точна, щира, істинна. Тому слово Поета проникає від серця до серця. Книга «За Тебе молюсь» — новий погляд на многолику і багатогранну постать Шевченка: в ній розкривається внутрішня, духовна сутність Поета, його потаємна Молитва за Любов, Україну, Святе Материнство і Правду на Землі.

Тарас Шевченко, Альбом малюнків 1841-1843 рр.

Комплектне видання, до якого увійшли:

  • Факсимільне відтворення першого (за хронологією) із чотирьох альбомів малюнків Т. Г. Шевченка, що зберігаються в його архіві в Інституті літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, де містяться ескізи, етюди, зарисовки і начерки, виконані в 1841–1843 рр. у Петербурзі та під час першої подорожі Кобзаря в Україну 1843 року. Первісну цілісність альбому було порушено вилученням із нього трьох аркушів переважно з ескізами та етюдами до офортів серії «Живописная Украина». Дане факсимільне видання – це спроба відтворення альбому в його первісному вигляді, тобто таким, яким він був до вилучення тих аркушів, що зберігаються нині в Національному музеї Тараса Шевченка.
  • Наукове дослідження і коментарі Сергія Гальченка «Альбом малюнків Т. Г. Шевченка. 1841–1843 рр.». Шевченкознавець С. Гальченко описав і прокоментував кожен аркуш, аргументував і уточнив датування ескізів, етюдів, зарисовок і начерків, що дало підстави гіпотетично визначити хронологічні межі цього альбому 1841–1843 роками. Готуючи факсимільне відтворення альбому, вчений відновив первісну цілісність цього раритету.
Другий Кобзар

Другий «Кобзар» Тараса Шевченка – видання , яке не з’явилося в світ через арешт поета у справі Кирило-Мефодіївського братства, що стався на переправі через Дніпро 5 квітня 1847 року. Дане видання є спробою відтворення задуму Тараса Шевченко на основі творів, написаних у 1843-1847роках, що переховувалися в архівах департаменту поліції в Санкт-Петербурзі до 1907 року.  

Графічна Шевченкіана Софії Караффи-Корбут

У виданні, приуроченому до 200-ліття від дня народження генія світової культури Тараса Шевченка і 90-ліття від дня народження видатної художниці, талановитого ілюстратора „Кобзаря" Софії Караффи-Корбут, дано аналіз графічної Шевченкіани художниці, ідентифіковано її гравюри з рядками поезій Т. Шевченка, які лягли в основу задумів мистецьких аркушів, вперше поміщено повний каталог цих творів. Видання розраховане на учнів і викладачів художніх ліцеїв (училищ), студентів та викладачів академій мистецтв, учителів української літератури загальноосвітніх шкіл, а також усіх шанувальників геніального Кобзаря й видатного мистецького інтерпретатора його поезій – Софії Караффи-Корбут.

І чимало інших, вартих Вашої уваги, книжок…

Книгарня «ВіЗ» знаходиться у приміщенні Наукової бібліотеки, що на Карла Маркса, 18.
Телефони для довідок: 050-041-34-45, 097-63-48-317.

У Всесвітній мережі шукайте нас тут: E-mail: [email protected],
vk.com/club55066997, facebook.com/vizknyg.

Завітайте на наш Сайт: viz-knyg.com.ua.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

P.S. І всім нам вкупі на землі
   єдиномисліє подай
    і братолюбіє пошли.

Тарас Шевченко “Молитва”

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті