Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
11:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У медзакладах Дніпропетровщини пройде тиждень боротьби з раком

У медзакладах Дніпропетровщини пройде тиждень боротьби з раком
Із нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначається 4 лютого, у медзакладах Дніпропетровщини пройде тиждень боротьби з цим захворюванням.

Жителів регіону запрошують пройти обстеження та проконсультуватися з лікарями. Зробити це можна буде як в амбулаторіях, так і у спеціалізованих лікарнях. Про це повідомили лікарі регіону під час прес-конференції.

У боротьбі з цією хворобою першочергове значення має вчасна діагностика. Тому в рамках тижня боротьби з раком за завданням губернатора Дмитра Колєснікова в медзакладах області пройдуть Дні відкритих дверей. Зокрема, з 3 по 7 січня такі заходи відбуватимуться в Дніпропетровському обласному клінічному онкологічному диспансері, Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні та Дніпропетровському обласному шкірно-венерологічному диспансері. Всі бажаючі мешканці міста та області зможуть швидко пройти обстеження і отримати консультації кращих фахівців обласних лікарень.

«Наша мета не полягає в тому, щоб обстежити якомога більше людей. Наша мета - акцентувати увагу громадськості на своєчасності виявлення та лікування онкологічних захворювань, - зазначив заступник головного лікаря Дніпропетровського обласного клінічного онкологічного диспансеру Віктор Ханов. - Рак - це не вирок. У Дніпропетровській області на обліку перебувають близько 76 тисяч хворих на онкологічні захворювання. Більше 56% з них живуть 5 років і значно більше, що є дуже гарним показником. Головне - вчасно виявити хворобу і почати її лікувати».

Головний позаштатний спеціаліст з онкогінекології департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Валентина Дьякова наголосила на важливості вчасного виявлення та лікування раку шийки матки.

«Від раку шийки матки кожні 2 хвилини у світі помирає жінка. Вченими було доведено, що його причиною є вірус папіломи людини. Щоб на ранніх термінах виявити хворобу, необхідно щорічно проводити профогляд і обов'язково консультуватися з гінекологом. Незалежно від віку, соціального чи сімейного стану. Виникненню раку сприяють ожиріння, цукровий діабет і гіпертонічна хвороба. Якщо виявити хворобу вчасно, є дуже хороші шанси вилікуватися і прожити довге повноцінне життя», - сказала вона.

Головний позаштатний спеціаліст з дитячої онкології департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Дементьєва зазначила, що 15 лютого відзначається День онкохворої дитини.

«У Дніпропетровській області на обліку перебувають близько 400 дітей, які перенесли онкологічні захворювання або лікуються зараз. Щорічно захворюють 75-85 діток, - розповіла вона. – Проте за останні 10-15 років лікування дитячої онкології зробило величезний крок вперед. Якщо в 80-ті роки видужувало 10-15% діток, то сьогодні 5 років і більше живуть понад 50% наших пацієнтів. Деякі пухлини виліковуються на 80-95%. При своєчасній діагностиці шанси на повне одужання дуже високі».

Вона додала, що для того, щоб не запустити хворобу, батькам необхідно бути дуже уважними до своїх дітей, стежити за станом їхнього самопочуття, апетитом, скаргами на будь-яку локалізацію больових відчуттів, підвищену температуру тіла.

Завідувач Ленінським районним шкірно-венерологічного відділенням Ігор Нороха зазначив, що серед ракових захворювань поширеною є меланома.

«Щоб вчасно виявити хворобу і почати її лікувати, необхідно уважно стежити за своїми родимками. Якщо родимка раптово збільшилася в розмірах, почала боліти необхідно прийти на консультацію до фахівця і провести дерматоскопію. Це найдієвіший метод діагностики», - сказав він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Евгения  (04.02.14 15:13): В частности, с 3 по 7 января такие мероприятия будут проходить в ... а почему новость печатается в феврале . Так это уже было???. Зачем тогда сейчас об этом говорить. Відповісти | З цитатою
Мария  (04.02.14 13:13): Укажите адреса этих учреждений.
Какие услуги конкретно там можно получить?
Как можно пройти обследование?
Відповісти | З цитатою
Таня  (04.02.14 11:15): А конкретнее? областной онкодиспансер это сейчас где? Как раньше на Гавриленко или на Космической? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті