Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відбулась міжнародна конференція та Зелений Форум

|«« «« »» »»|

З 8 по 11 жовтня у Дніпропетровську відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція “Проблеми природокористування, сталого розвитку та техногенної безпеки регіонів” та “Зелений Форум”.

Науковці, бізнесмени, політичні та громадські діячі як з різних міст України, так і з інших країн зібралися разом для обговорення найважливіших проблем сталого розвитку, використання природних ресурсів, біобезпеки, біорізноманіття та ін., а також шляхів їх вирішення. Конференція та форум мали загальний пізнавальний характер, тож до участі було запрошено усіх бажаючих.

Пленарні засідання конференції проходили у Великій залі Інституту проблем природокористування та екології Національної академії наук України. На урочистому відкритті конференції з привітальним словом до учасників виступили Аркадій Шапар, директор Інституту проблем природокористування та екології НАН України, Девід Геллер, міжнародний координатор федерації “Друзі Землі Європи” і Юрій Самойленко, голова УЕА “Зелений Світ / Друзі Землі України”.

На першому пленарному засіданні було організовано скайп-конференцію з Антуаном Сімоном, керівником кампанії добувних галузей промисловості федерації “Друзі Землі Європи”, який зробив презентацію на тему сланцевого газу.

Також 8 жовтня активістами “Громадського руху “Велогород” була проведена екскурсія містом на велосипедах. Маршрут охопив Набережну Перемоги, Монастирський острів, парк ім. Т. Шевченка, вул. Дзержинського та пр. Карла Маркса.

9 жовтня почав роботу громадський Зелений Форум, основною метою якого було донести наукові проблеми до широкої громадськості. Участь у форумі взяли представники громадських організацій, експерти, викладачі, вчені та просто небайдужі громадяни.

На секції з біобезпеки та біорізноманіття (модератор – Олексій Ангурець) було порушено проблеми використання генетично-модифікованих організмів, а також створення заповідних зон.

Під час секції з енергетики та сталого розвитку (модератор – Павло хазан) було організовано скайп-конференцію з представником організації “Друзі Землі Нідерландів” Іке Теулінг, яка зробила доповідь щодо боротьби громадськості проти видобування сланцевого газу у Нідерландах. Також у роботі секції взяв участь міжнародний координатор федерації “Друзі Землі Європи” Девід Геллер. Обговорювалися питання використання зелених технологій, впровадження джерел відновлюваної енергії та ролі громадськості у розвитку сталої енергетики.

На секції з участі громадськості у прийнятті рішень (модератор – Олексій Ангурець) були порушені проблеми незаконного вилучення та забудови земель, порушення екологічних прав мешканців, а також недоліків у роботі правоохоронних органів. Доповіді зробили як представники правозахисних громадських організацій і юристи, так і звичайні громадяни.

Секція з питань екологічної освіти та виховання (модератор – Олександр Капоровський) зібрала разом вчителів, викладачів, лікарів, психологів та студентів. Обговорювалося питання необхідності зміни системи освіти і виховання з внесенням екологічної та природоохоронної складової на початкових стадіях розвитку дитини. Відбулася презентація проекту центрів розвитку та формування особистості.

На секції з урбаністики і транспорту (модератор – Юрій Лозовенко) обговорювалися шляхи реорганізації транспортної інфраструктури м. Дніпропетровська. Відбулися презентації проектів розвитку велодоріжок, велосипедного інформаційного ресурсу (velomap.info), а також діяльності громадського руху “ВЕЛОМІСТО”.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті