Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підбито підсумки діяльності соціальних служб

Підбито підсумки діяльності соціальних служб
З початку 2013 року фахівцями центрів соціальних служб проінспектовано 76132 сімꞌї, які опинилися у складних життєвих обставинах. За результатами цієї роботи під соціальний супровід взято 6 тис 584 родини.

Супровід сімей соціальними працівниками дозволив зняти з обліку у 2013 році більше 6 тис родин. Про це стало відомо під час селекторної наради з керівниками міст та районів області, яку провів губернатор Дмитро Колєсніков.

Наразі у Дніпропетровській області працює 756 соціальних працівників.

«Соціальні працівники допомагають подолати складні життєві обставини, у яких опинилася родина. Тим більше, це стосується сімей з дітьми. За кожним конкретним випадком – стоїть доля конкретної людини, конкретної сімꞌї. Тому завдання фахівців соціальних служб – виявляти та вирішувати проблемні питання, запобігати такому явищу як соціальне сирітство», - сказав Дмитро Колєсніков.

Під час своєї роботи з сім’ями соціальні працівники надають їм психологічну допомогу, організовують заходи з поліпшення умов проживання та утримання дітей, зокрема, в осінньо-зимовий період тощо.

Керівник регіону звернув увагу керівників міст та районів на те, що виявлення сімей у складних життєвих обставинах повинно здійснюватися не тільки силами фахівців центрів соціальних служб, а всіма суб'єктами соціальної роботи. Це і органи внутрішніх справ, заклади освіти, відділи у справах сім'ї, молоді та спорту, органи місцевого самоврядування, управління соціального захисту населення.

У 2013 році соціальні працівники Дніпропетровщини збільшили продуктивність своєї робти у 20 разів. Вони вивчили умови життя та ситуацію у 76 тис.132 сім’ях. Це дозволило виявити кризові сім’ї, провести необхідну роботу з батьками та надати родинам необхідну допомогу: вирішити житлово-комунальні питання, допомогти працевлаштуватися, надати консультації психолога. В результаті 33 дитини повернулися до біологічної сім’ї. Крім того вдалося попередити вилучення з родин 105 дітей. Про це доповіла директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат під час оперативної наради, яка пройшла під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Анатолій Крупського.
Задля попередження вилучення дітей із родин та покращення ситуації у кризових сім’ях проводиться працевлаштування батьків, вирішуються питання з житлом та комунальні питання. Зокрема, цього року було працевлаштовано 1тис 205 батьків, влаштовано на навчання ще 864 членів сімей, залучено до реабілітаційних програм 321 сім’ю, відновлено житло 193 сім’ям, вирішено житлово-побутові проблеми майже 4 тис сімей.

«Людина не повинна залишатися наодинці зі своїми проблемами. Кожен повинен відчувати підтримку держави, особливо, якщо це стосується дітей та родини. Держава взяла курс на підвищення соціальних стандартів життя, на підтримку сімей, які потрапили в скрутну ситуацію. За дорученням Глави держави минулого року майже втричі було збільшено штат соціальних працівників. Це дозволило збільшити увагу до родин, які потребують підтримки. Сьогодні на Дніпропетровщині ведеться системна робота з кризовими сім’ями та батьками-вихователями для того, щоб діти жили в любові та батьківській турботі, для того, щоб родини були впевнені у завтрашньому дні», - зазначив Анатолій Крупський.

Як доповіла Ірина Кабат, соціальні робітники з метою виявлення кризових сімей відвідують всі домогосподарства, а також перевіряють інформацію про сім'ї, отриману від відділів із питань молоді, служб у справах дітей, відповідних територіальних підрозділів охорони здоров'я, освіти, органів внутрішніх справ, управління праці та соціального захисту населення, Державного департаменту України з питань виконання покарань. Вони сповіщати центри про сім'ї, які потребують допомоги. Обласним центром здійснюється моніторинг повідомлень про сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах. Протягом 2012-2013 років фахівцями було проінспектовано всі багатодітні сім'ї, сім'ї опікунів та піклувальників, зараз закінчують обходити сім'ї, в яких виховуються діти-інваліди.

«Новий підхід до надання соціальної допомоги дозволив докорінно змінити соціальну політику в системі соціальної роботи з сім’ями. Задля недопущення вилучення дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і мають ризик їх вилучення, в області проводиться навчання членів сімей, які перебувають на обліку в центрах соціальних служб за програмою «Батьківство в радість». Програма складається із циклу тренінгових занять з підвищення батьківського потенціалу, отримання навичок виховання дітей, здорового способу життя. До занять у 2013 році залучено більше 3,5 тис батьків з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах», - зазначила Ірина Кабат.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Тучка  (16.10.13 08:52): Сегодня 16-е число, а собес до сих пор привату не перевёл деньги детские. Ото з"аработались", или себе проценты нагоняет. Відповісти | З цитатою
Чёрная ж ОПА  (15.10.13 14:01): А сколько всего семей с детьми на Днепропетровщине, благополучные имеются? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті