Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
20:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Організовано пункти вимірювання тиску у громадських місцях

Організовано пункти вимірювання тиску у громадських місцях
Протягом 23-29 вересня жителі Дніпропетровщини можуть безкоштовно виміряти артеріальний тиск, проконсультуватися з лікарями та отримати рецепти на придбання ліків для гіпертоніків зі знижками.

Для цього людям не потрібно відвідувати медзаклад, адже все це можна буде зробити просто завітавши до торгового центру чи аптеки. Така акція проходить у регіоні за ініціативи губернатора Дмитра Колєснікова та в рамках Всеукраїнського тижня серця.

«Найбільш поширеним захворюванням серцево-судинної системи є гіпертонія. Сьогодні на неї страждає кожна четверта людина. Ігнорування цієї проблеми призводить до важких наслідків – інфарктів, інсультів та навіть смертельних випадків. Щоб цьому запобігти, необхідно регулярно приймати ліки та вести здоровий спосіб життя. Зараз, як ніколи, лікування гіпертонії є максимально доступним кожному», – говорить головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.

Для того, щоб заощаджувати кошти на лікування цієї хвороби, людині достатньо просто звернутися на прийом до свого лікаря та отримати рецепт. Звернувшись з цим рецептом до будь-якої аптеки – учасниці даного проекту – людина гарантовано отримує ліки зі знижками. Різницю ж у вартості аптекам компенсує держава.

«Всеукраїнський тиждень серця – це ще одна можливість заохотити людей до лікування, адже пункти вимірювання тиску будуть працювати не лише в амбулаторіях, як це відбувається щодня, але й безпосередньо в місцях найбільшого скупчення людей – торгівельних центрах, аптеках, тощо. Усі бажаючі зможуть безкоштовно виміряти тиск, проконсультуватися з лікарями та отримати рецепти на придбання ліків для гіпертоніків зі знижками», – говорить Юрій Корягін.

У Дніпропетровську виміряти тиск можна буде щодня з 9.00 до 16.00 у ТРЦ супермаркеті «Варус» (пр. Кірова, 104-а), ТРК «Дафі» (бульвар Зоряний, 1), аптеці №345 (ж/м Тополя-1, 15), ТВЦ «Материк» (вул. М.Кюрі, 5), аптеці ТОВ «Медсервіс» (вул. Братів Трофімових, 40-б), аптеці ПП «Шапіро» (вул. Щербаня, 1), магазині «Спар» (вул. Робоча, 67), аптеці «Граціола» (вул. Калинова, 53), амбулаторії сімейної медицини Центру первинної меддопомоги №9 (пров. Фестивальний,1), супермаркеті «Спар №18» (вул. 20-ти річчя Перемоги, 43-д), аптеці №417 (Донецьке шосе, 4) та на залізничній станції Таромське (вул. Привокзальна, 10-д). Аналогічні заходи проходитимуть в усіх районах Дніпропетровщини.

Довідка:

Офіційно Всеукраїнський тиждень серця розпочинається з 23 вересня. Протягом найближчих семи днів по усій Україні відбудеться низка заходів, спрямованих на підвищення поінформованості українців про методи профілактики серцево-судинних захворювань та популяризації здорового способу життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ir Shi  (29.09.13 20:49): "Чтобы это предотвратить, необходимо регулярно принимать лекарства и вести здоровый образ жизни". А я бы перефразировала. Чтобы этого избежать, нужно вести здоровый образ жизни и тогда не нужно будет принимать лекарства. Відповісти | З цитатою
Алекс  (23.09.13 17:24): Неужели ТЦ Славутич (пр. Кирова, 104-а) уже работает??? Или измерять давление прямо на строй площадке??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті