Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Засновано пам’ятну медаль «70 років форсування р. Дніпро»

Засновано пам’ятну медаль «70 років форсування р. Дніпро»
На Дніпропетровщині заснували відзнаку Дніпропетровської облдержадміністрації - пам’ятну медаль «70 років форсування р. Дніпро на території Дніпропетровської області». Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Цією відзнакою будуть нагородженні ветерани Великої Вітчизняної війни, які брали участь у форсуванні річки Дніпро. Відзнакою, заснованою губернатором Дмитром Колєсніковим, вшанують їх мужність, самовідданість і героїзм, проявлені у роки Великої Вітчизняної війни, а також за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток Дніпропетровської області та з нагоди 70-річчя форсування р. Дніпра на території Дніпропетровщини.

«Дніпропетровщина завжди на високому рівні проводила заходи, пов'язані з відзначенням дня Великої Перемоги і пам’ятних дат, які стали переломними у ході війни. Цього року наш регіон відзначає 70-річчя Битви за Дніпро і визволення регіону від німецько-фашистських загарбників. В області організовано комплекс заходів щодо святкування цієї дати. І заснування відзнаки пам’ятної медалі «70 років форсування р. Дніпро на території Дніпропетровської області» – це часточка нашої вдячності та шани тим, хто боровся за перемогу та відроджував наш регіон у післявоєнні роки»,- сказав Дмитро Колєсніков.

Пам’ятна медаль виготовлена з міді. На ній викарбовано рельєфне зображення з білого металу сцени форсування р. Дніпро. Низ рельєфу охоплює Георгіївська стрічка, на якій – лаврові та дубові гілки з білого металу – символи військової слави. На гілках – напис «70 років», цифри якого заповнені червоною емаллю. Над стрічкою зліва розташовано цифри 1943-2013 – дати ювілею, виготовлені з жовтого металу. По колу медальйон охоплює стрічка з жовтого металу. На стрічці – напис рельєфними літерами з того ж матеріалу: «Форсування р. Дніпро».

До медальйону кріпиться колодка, що має форму прямокутника. На ній металева накладка золотистого кольору з написом «Дніпропетровська область».

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (20.08.13 18:17): На советском ордене Славы и победных медалях 1945 года использована т.н., "Гвардейская лента", образцом для которой послужила лента военного ордена Св. Георгия. Более подробно мог бы рассказать специалист.по этим вещам. К сожалению. я таковым не являюсь, мои знания в сей области базируются на рассказах предыдущих поколений нашей семьи... Відповісти | З цитатою
Сын полка  (20.08.13 15:23): А какая была лента на ордене Славы и медалях за победу над Германией и Японией? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дядя  (20.08.13 13:53): Що це таке не зрозуміло, бо якщо це нагорода - повинна визначатись законом України, відповідно до Закону "Про державні нагороди", а інакше це проста бряцалка і випєндрьож місцевих феодалів. І чому саме Дніпропетровська область, а що під Запоріжжям, чи під Києвом Дніпро не форсували, чи там цю подію на відміну від Дніпропетровська не відзначають? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гость  (20.08.13 13:43): А каким боком лента ордена св. Георгия, упразднённого коммунистами сразу после революции, относится к форсированию Днепра Красной Армией в 1943 году? Да, во время войны вспомнили и про георгиевскую ленту, но не в РККА, а во власовской РОА! И носили её власовцы. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті