Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
06:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Визначено пріоритети у розвитку регіону

Визначено пріоритети у розвитку регіону
Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков визначив пріоритети у роботі обласної влади. Одними з найважливіших напрямів роботи регіональної влади є реалізація екологічних програм, програми «Доступне житло», підготовка до чемпіонату «Євробаскет-2015».

Про це Дмитро Колєсніков повідомив під час прес-конференції.

Лідерство регіону має створювати можливості для кожного жителя Дніпропетровщини, хто тут живе, працює, вчиться. Таке бачення розвитку Дніпропетровщини як регіону-можливостей презентував голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції.

Дмитро Колєсніков зазначив, що у Дніпропетровській області вже закладена основа системного розвитку регіону – впроваджені принципи стратегічного планування та проектного підходу. Ефективність такої системи дала відчутні результати.

«Сьогодні ми повинні ставити перед собою нові цілі. Лідерство регіону має перетворюватися у можливості для кожного, хто народився на Дніпропетровщині, хто тут живе, працює, вчиться. Ми повинні бути не просто регіоном-лідером, але і регіоном можливостей», - сказав Дмитро Колєсніков.

На переконання губернатор це означає, що у інвесторів мають бути кращі умови для створення нових виробництв і нових робочих місць, у кожної людини повинна бути можливість отримати роботу з гідною зарплатою, яка буде відповідати його кваліфікації і його життєвим планам або зайнятися підприємницькою діяльністю. Це означає, що у молодих людей повинні бути кращі умови для отримання освіти, професійної підготовки та працевлаштування з гідною зарплатою, у дітей - більше можливостей для розвитку, отримання якісної шкільної та позашкільної освіти, доступу до найсучасніших наукових знань і технологій.

«Ми повинні зміцнити статус Дніпропетровщини як всеукраїнської кузні кадрів - для бізнесу, науки і державного управління. Ми повинні повною мірою використовувати унікальний економічний потенціал регіону - єдиного регіону України, де сильні всі галузі економіки - від металургії та хімії, до науки і туризму», - сказав губернатор.

Керівник регіону визначив ключові об'єкти, які будуть реалізовуватися на Дніпропетровщині.

Зокрема, продовжиться реалізація цілої низки проектів, в тому числі – за державної підтримки:

• будівництво об'їзної дороги;

• оснащення сучасним обладнанням лікарень;

• продовжиться найважливіша для країни і регіону програма з утилізації твердого ракетного палива;

• вже йде етап технічного тендеру, після його завершення цього року почнуться роботи з прокладання нових тунелів Дніпропетровського метрополітену;

• продовжиться реставрація Троїцького собору в Новомосковську;

• розпочнеться будівництво пішохідних переходів закритого типу в Дніпропетровську по проспекту Газети «Правда»;

• у цілому в регіоні буде відремонтовано 2 мільйони квадратних метрів доріг;

• буде проведено реконструкцію водопровідних мереж м. Синельникове;

• почнеться ремонт Заводського районного терцентру соціального обслуговування пенсіонерів у Дніпродзержинську;

• розпочнеться будівництво Льодової арени в Дніпродзержинську - вже третьої в регіоні;

• будуть відкриті більше 30 дитячих садочків, завдяки чому ще 2,5 тисячі дітей зможуть отримати дошкільну освіту;

• буде продовжена реалізація програми «Доступне житло».

«Кожен проект, кожна програма, кожне рішення органу влади або місцевого самоврядування на Дніпропетровщині буде оцінюватися мною з точки зору того, які нові можливості воно створює для людей», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Одним з найважливіших напрямків роботи регіональної влади Дмитро Колєсніков визначив реалізацію екологічних програм. Серед пріоритетних проектів - реконструкція Аульського водоводу (цього року розпочинається 3-й етап) та Карачунівського водопровідного комплексу (цього року розпочинається завершальний етап). Також буде продовжено встановлення систем доочистки води в дитячих садочках, школах та лікарнях.

У 2013 році буде відновлена робота щодо поліпшення екологічної ситуації річок регіону, зокрема, ріки Оріль. На ці цілі з держбюджету планується виділити 4,4 млн грн.

Одним з найпотужніших стимулів для розвитку регіону є участь у проведенні Євробаскету 2015. У рамках підготовки до Чемпіонату у Дніпропетровську буде побудована сучасна багатофункціональна арена, в Дніпродзержинську - нова тренувальна база. Також нове життя отримає Палац спорту «Метеор». Ще один важливий проект – будівництво нових терміналів та злітно-посадочної смуги Дніпропетровського аеропорту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мила  (01.06.13 01:57): Челочка у него зачетная))) Відповісти | З цитатою
Милашек  (30.05.13 11:04): 31 МАЯ - "Всемирный день без табака"
Накануне, в четверг 30 мая в 16.00 в центре города возле ТРЦ"ПАССАЖ" будет проводиться акция "СЧАСТЛИВЫЙ НЕКУРЯЩИЙ"))) ПРИГЛАШАЮТСЯ ВСЕ ЖЕЛАЮЩИЕ ПРИНЯТЬ УЧАСТИЕ В АКЦИИ. ФОРМА ОДЕЖДЫ - СПОРТИВНАЯ. ПРИХОДИТЕ - БУДЕТ ВЕСЕЛО.
Відповісти | З цитатою
2865  (29.05.13 17:29): А как же МЕТРО... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ИГРиК  (29.05.13 14:07): А квартирки в социальном жилье уже разобраны между "свиоми" вот и весь базар Відповісти | З цитатою
энергетик  (29.05.13 13:20): когда нормальную газоочистку на Приднепровской ТЭС построят, весь город какой то хренью засыпают, непонятно что в котлах жгут? Відповісти | З цитатою
Yu  (29.05.13 13:01): Точно точно именно так оно всё и будет. Господа регионалы уже начали воплощать эту программу в действие. Отключили Южмаш от эл.енергии, с его складами токсичного ракетного топлива тем самым подготовив бомбу замедленного действия. Всё очень правильно теперь осталось ждать результат и героически преодолевать техногенные катастрофы. Ничего у нас денег много на всё хватит. Відповісти | З цитатою
Турист  (29.05.13 12:58): 31 МАЯ - "Всемирный день без табака"
Накануне, в четверг 30 мая в 16.00 в центре города возле ТРЦ"ПАССАЖ" будет проводиться акция "СЧАСТЛИВЫЙ НЕКУРЯЩИЙ"))) ПРИГЛАШАЮТСЯ ВСЕ ЖЕЛАЮЩИЕ ПРИНЯТЬ УЧАСТИЕ В АКЦИИ. ФОРМА ОДЕЖДЫ - СПОРТИВНАЯ. ПРИХОДИТЕ - БУДЕТ ВЕСЕЛО!
Відповісти | З цитатою
Нуашо  (29.05.13 12:28): Криворожские бурсаки расставляют приоритеты..Буга-агага)) Відповісти | З цитатою
николай  (29.05.13 09:19): Почему в СМИ с начала 2013 года нет упоминаний о строительстве Криворожского направления, где обещаное окончание строительства в 2015 году , или эти построеные опоры эстакады новый памятник ? Скорей всего продолжение строительства начнутся перед выборами , когда нужен будет ПИАР . Відповісти | З цитатою
виталий  (29.05.13 08:55): Строительство объездной дороги какой ?. Южного обхода или съезда с Кайдакского моста , и почему на стройплощадках затишье . Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті