Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відкрилась XV Міжнародна конференція «Людина і Космос»

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині під егідою Міжнародної Федерації Астронавтики (IAF) розпочала роботу триденна XV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос».

Її робота проходить на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені А.М. Макарова, Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара, ПАТ «Український науково-дослідницький інститут технології машинобудування». Організаторами конференції є провідні підприємства ракетно-космічної галузі України.

- Сьогодні Міжнародна конференція «Людина і Космос» - це головний захід аерокосмічної галузі в Україні і у країнах СНД. В ній беруть участь молоді вчені і фахівці, професійна діяльність яких тісно пов'язана із наукою про космос і ракетобудування, - зазначив голова обласної ради Євген Удод. - Із року в рік на Дніпропетровщині збираються дедалі більше молодих людей з України та інших країн, що спрямовані в науку про Космос. Протягом 3-х днів учасники і гості Конференції на пленарних і секційних засіданнях, круглих столах слухатимуть та обговорюватимуть наукові доповіді, обмінюватимуться досвідом, налагоджуватимуть наукові й виробничі контакти, здобуватимуть безцінний досвід виступів на конференціях.

У 1999 році Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. А.М. Макарова виступив з ініціативою щорічного проведення молодіжної науково-практичної конференції «Людина і космос». Основною метою, яку ставить перед собою Центр, залишається виявлення, об'єднання та підтримка обдарованої молоді, розвиток у молодих вчених зацікавленості до дослідницької діяльності в ракетно-космічній галузі.

Національний центр ім. А.М. Макарова активно сприяє подальшому впровадженню результатів наукових досліджень молоді в конструкторські та технологічні розробки і розвитку системи підготовки фахівців аерокосмічної галузі.

- За час проведення конференцій значно розширилася як тематика наукових напрямків, так і кількість учасників з різних країн, - підкреслив Євген Удод. - Сьогодні конференція має статус міжнародної. Щорічно активну участь в її роботі беруть профільні підприємства і університети, створюючи унікальну можливість для взаємного ознайомлення з провідними розробками в області аерокосмонавтики.

За підсумками конференції «Людина і Космос» видаються збірки виступів учасників, кращі доповідачі нагороджуються дипломами конференції.

Голова Дніпропетровської обласної ради підкреслив, що створення космічних апаратів та ракетоносіїв у другій половині XX століття визначило основний зміст науково-технічної думки нинішнього сторіччя поряд з авіацією, енергетикою та інформаційними технологіями.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті