Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині пройд уть чемпіонати України з тхеквондо (ВТФ)

На Дніпропетровщині пройд уть чемпіонати України з тхеквондо (ВТФ)
У Дніпропетровську з 16 по 17 лютого за підтримки обласної влади пройдуть чемпіонати України з тхеквондо (ВТФ) серед молоді та чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед людей з порушеннями слуху.

За результатами чемпіонатів будуть сформовані збірні України для участі в чемпіонатах Європи. Змагання відбуватимуться у спортивному комплексі «Метеор» в рамках 14 турніру, присвяченого пам'яті заслуженого тренера України – Ігоря Петренка.

Розвиток тхеквондо в Україні бере свій початок у 1989 році з Дніпропетровської області. Саме тоді видатний тренер Ігор Петренко ініціював створення у Дніпропетровську першої секції з цього виду спортивного мистецтва. Пізніше він ініціював створення Всеукраїнської федерації тхеквондо (ВТФ).

Вперше турнір з тхеквондо (ВТФ) пам'яті заслуженого тренера України Ігоря Петренко відбувся у Дніпропетровську в 1999 році – через рік після його трагічної загибелі.

У чемпіонаті України серед молоді в рамках 14 турніру ім. Ігоря Петренка візьмуть участь спортсмени віком від 16 до 21 року. Вони змагатимуться у восьми чоловічих і восьми жіночих вагових категоріях. Загалом заявки на участь подали більше 187 спортсменів з шістнадцяти регіонів України.

За підсумками цього чемпіонату буде сформована збірна команда України для участі в чемпіонаті Європи серед молоді з тхеквондо (ВТФ). Він відбудеться в Молдові у квітні 2013 року.

Заявки на участь у змаганнях серед людей з обмеженими можливостями подали 30 спортсменів з 6 регіонів України. За підсумками чемпіонату буде сформована збірна команда України для участі в Дефлімпійських іграх (спортивні змагання для людей з порушеннями слуху) та чемпіонаті Європи з пара-тхеквондо, що відбудуться у цьому році.

Також у ці дні пройде турнір з тхеквондо серед людей з порушеннями опорно-рухового апарату.

Сьогодні тхеквондо (ВТФ) найактивніше в області розвивається у містах: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Першотравенськ, Новомосковськ, Нікополь, Павлоград та селах: Лобойківка, Миколаївка, Курилівка.

На Дніпропетровщині працює одне відділення у спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву, шість відділень в дитячо-юнацьких спортивних школах та десять спортивних клубів, де під керівництвом 61 тренера цим видом спорту займається 867 осіб.

Довідка.

Тхеквондо - к орейське бойове мистецтво . Найпоширенішим у всьому світі є спортивний варіант цієї системи , хоча існує і бойовий його різновид Характерна особливість тхеквондо - ноги у поєдинку використовуються більш активно, ніж руки .

Gorod.dp.ua на Facebook.


М.М  (18.02.13 12:42): Наконец-то про тхэквондо написали. А то создается впечатление, что кроме футбола нет других видов спорта. А чемпионаты Украины по тхеквондо ВТФ в нашем городе проводятся далеко не первый раз! Відповісти | З цитатою
УУУ  (14.02.13 19:04): Против лома нет приема. Відповісти | З цитатою
мымра  (14.02.13 17:10): WTF Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті