Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В «Менорі» пройшла міжнародна науково-педагогічна конференція

В «Менорі» пройшла міжнародна науково-педагогічна конференція
Восьмий рік поспіль 27 січня прогресивне людство відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, проголошений рішенням Генеральної Асамблеї ООН.

З цієї нагоди у Дніпропетровському єврейському центрі «Менора» пройшла міжнародна науково-педагогічна конференція «Пам'ять про Голокост».

У її відкритті взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, науковці та дослідники історії Голокосту з України, Росії, Польщі та Ізраїлю.

- З авдання міжнародного співтовариства і кожної держави - не допустити повторення страшних сторінок історії і об'єднатися у справі збереження ідей гуманізму. Ми підтримуємо цю позицію, адже політика нацистського рейху привела до знищення мільйонів євреїв у роки Другої світової війни. Тільки у Україні, і в нашому регіоні зокрема, знаходяться сотні місць масових розстрілів і поховань наших співгромадян єврейської національності, - зазначив, вітаючи учасників конференції, Євген Удод

- З глибокою повагою ми ставимося до ветеранів Великої Вітчизняної війни – усіх тих, хто пройшов крізь пекло нацизму. Минулого року на забезпечення соціальних гарантій та адресної підтримки ветеранів з обласного бюджету виділено майже 3 млн.грн., і це окрім медичного і соціального забезпечення. Ми шануємо пам'ять про мільйони жертв, безневинно загиблих у вогні воєнного лихоліття. В області прийнята регіональна програма збереження пам'ятників Великої Вітчизняної війни. У 2012 році на її реалізацію з обласного бюджету ми виділили 1 млн.грн. Цього року ця сума буде збільшена. Дуже важливо, що до цієї святої місії приєднуються пересічні громадяни. Минулого року за ініціативою депутата обласної ради за підтримки єврейських громад Дніпропетровщини був відкритий меморіал жертвам геноциду у Новомосковському районі. З глибокою скорботою ми згадуємо про тих, чия мученицька смерть стала основою твердження в Європі і у всьому цивілізованому світі загальнолюдських цінностей. Пам'ять - це найпотужніший стимул для протистояння агресії та нацизму. Голокост повинен назавжди залишатися в нашій пам'яті й у свідомості людства. Він повинен служити неспростовним попередженням на усі часи, - підкреслив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті