Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
17:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У області реалізовується програма «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини»

У області реалізовується програма «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини»
План реалізації програми «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини» передбачає проведення оцінки перспектив енергозбереження, скорочення викидів парникових газів та оптимізації енергоспоживання. Також в рамках зазначеної програми реалізуються пілотні проекти по оптимізації енергоспоживання соціальних об’єктів за рахунок впровадження сучасних зелених технологій.

Експерти проекту Павло Хазан та Олексій Ангурець розповіли про дослідження, які проводяться в рамках проекту. Найближчим часом буде представлено доповідь «Перспективи запровадження відновлюваних джерел енергії та скорочення викидів парникових газів у Дніпропетровській області». «Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй в своїй резолюції 62/197 знову підтвердила необхідність впровадження Плану дій Всесвітнього саміту зі сталого розвитку (WSSD). Організації Об’єднаних Націй продовжувати діяльність щодо підвищення обізнаності про важливість енергетики з метою просування на шляху до сталого розвитку та подолання бідності, також ООН наголошує на необхідності впровадження нових (альтернативних) та відновлювальних джерел енергії.

За офіційними даними споживання первинної енергії в Україні має структуру, яка не дуже відповідає сучасним трендам сталого розвитку. Найбільший обсяг припадає на природний газ, в 2009 році – 35 %. В Європейських країнах питома вага споживання газу становить 21 %; обсяг споживання нафти в Україні становить 16,9 %, вугілля – 23,2 %, урану – 15,2 %, гідроресурсів та інших відновлюваних джерел – 9,7 %,» — зазначив Павло Хазан.

«Як зазначається у національних повідомленнях України з питань зміни клімату відповідно до зобов’язань України по Рамковій конвенції ООН про зміну клімату, в умовах України за допомогою вітроустановок можливим є використання 15-19% річного обсягу енергії вітру, що проходить крізь перетин поверхні вітроколеса. Очікувані обсяги виробництва на 1 м2 перетину площі вітроколеса в перспективних регіонах нашої країни складають 800-1000 кВт*год./м2 щорічно. Питомий природний енергетичний потенціал вітроенергетики в Україні (кВт*год/м2 на рік) коливається в межах 1120 (середньорічна швидкість вітру менше 4,25 м/с, висота 15 м) до 7230 (середньорічна швидкість вітру менше 5,5 м/с, висота 100 м). Питомий технічно-досяжний енергетичний потенціал вітроенергетики в Україні (кВт*год./м2 на рік) коливається в межах 200 (середньорічна швидкість вітру менше 4,25 м/с, висота 15 м) до 1150 (середньорічна швидкість вітру менше 5,5 м/с, висота 100 м).»

Олексій Ангурець зазначив, що ефективне досягнення прогресу в сфері енергоспоживання та мінімізації змін клімату потребує дотримання загальнодержавної політики поряд з реалізацією регіональних та обласних програм, виконання яких має відбуватися під контролем експертів та громади. Лише регулярний моніторинг реалізації зазначених в дослідженні заходів, та врахування даних моніторингу для корекції реалізації програм дозволить зробити поставлені завдання досяжними і реальними. Ми вбачаємо значну роль місцевих органів влади в процесі досягнення поставлених цілей щодо енергозбереження, скорочення викидів парникових газів та оптимізації енергоспоживання. Їх повноваження якнайкраще дозволяють реалізувати координуючу роль та ефективно працювати з усіма зацікавленими сторонами. Координація думки громади та можливостей бізнесу дозволить не тільки досягти економічного ефекту, але й сприятиме створенню сприятливого соціального клімату в області.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте