Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
02:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Влада області приступили до розробки Стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону

Влада області приступили до розробки Стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону
Дніпропетровська обласна державна адміністрація та обласна рада підписали з Фондом «Ефективне Управління» і провідною міжнародною консалтинговою компанією Monitor Group угоду про співпрацю в рамках проекту з розробки Стратегії підвищення конкурентоспроможності економіки регіону.

«Економіка Дніпропетровщини має значний потенціал розвитку в десятках галузей і ми ефективно його використовуємо. Про це свідчить той факт, що область лише за півроку стала лідером серед регіонів за темпами соціально-економічного розвитку, піднявшись при цьому з 19-го на 1-ше місце. Але щоб утримати лідерство і вийти на якісно більш вищий рівень, ми впроваджуємо принципово нові підходи в управлінні областю. Ми створюємо сучасну, взаємопов'язану і відкриту для діалогу і розвитку систему «влада-бізнес-суспільство», міняємо сам принцип роботи державної машини на обласному рівні - контроль за бізнес-середовищем вже не є нашою основною функцією. Моє завдання - перш за все, забезпечити умови для розвитку бізнесу в області, відповідальність за яку поклав на мене Президент України. І ми зробимо це в рамках державно-приватного партнерства», - підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

«Основна мета проекту - стимулювати розвиток регіону та налагодити співпрацю між бізнесом, владою та іншими представниками громадянського суспільства. Стратегія, яка буде розроблена, - це не ілюстрація абстрактної економічної теорії. Це конкретні завдання та пріоритетні ініціативи, орієнтовані на практичний результат», - сказала на церемонії підписання угоди про співпрацю директор Фонду «Ефективне Управління» Наталія Ізосімова.

Як повідомлялося раніше, в рамках проекту підвищення конкурентоспроможності регіону буде використовуватися один з найефективніших в сучасній економічній практиці підходів - кластерний підхід. Аналогічні проекти Фонд вже успішно реалізує в Донецькій області та у Львові.

Фахівці Фонду спільно з Міжнародною консультативною радою Фонду визначили саме Дніпропетровську область як найбільш перспективну для реалізації нового регіонального проекту Фонду.

«Ресурси Дніпропетровщини, і головне - готовність і здатність місцевої влади до впровадження сучасних технологій створення нових можливостей для розвитку регіону дають нам впевненість передбачити успіх реалізації тут даного проекту. Крім того, Дніпропетровська область представляє собою Україну в мініатюрі, а її економічне зростання прямо впливає на стан економіки країни в цілому. Тому досвід, отриманий при реалізації проекту, буде корисний для інших регіонів країни», - повідомила колишній прем'єр-міністр Канади, голова Міжнародної консультативної ради Фонду Кім Кемпбелл.

Фахівці Фонду і Monitor Group визначили пріоритетні для розвитку області кластери - це сільське господарство та будівництво.

За словами партнера компанії Monitor Group Ендрю Сворт, системний розвиток кластеру сільського господарства у Дніпропетровській області дозволить диверсифікувати економіку регіону та знизити її залежність від важкої промисловості. А розвиток будівництва є необхідною умовою для поновлення зношених основних фондів і введення в дію нових об'єктів інфраструктури та виробничих потужностей. «Для Дніпропетровської області, де зношення основних фондів перевищує 60 відсотків, це вкрай необхідно», - підкреслив він.

Проект економічного розвитку складається з двох етапів. На першому етапі, який триватиме до січня 2011 року, буде проведено детальний аналіз стану економіки регіону та на підставі обраних пріоритетних кластерів буде розроблено стратегію підвищення конкурентоспроможності економіки Дніпропетровської області.

Другий етап, який власне і вирізняє даний проект від багатьох інших проектів регіональних стратегій, полягає в побудові структури та виробленні дієвих механізмів практичного впровадження рекомендацій, закладених у стратегії. Саме на цьому етапі Фонд і консультанти з Monitor Group допоможуть регіону створити власний потенціал для можливості самостійного впровадження стратегії. У ході реалізації проекту будуть створені наглядові і контролюючі органи для забезпечення ефективності процесу. Зокрема, вже почав роботу Керівний комітет, який особисто очолив губернатор Олександр Вілкул.

Довідка:

Фонд «Ефективне Управління»
Фонд «Ефективне Управління» (www.feg.org.ua) був створений з ініціативи Ріната Ахметова в 2007 році для розробки і реалізації проектів і програм, спрямованих на довгостроковий розвиток української економіки. Ця організація покликана сприяти досягненню суспільно-політичного консенсусу по основних напрямках реалізації програм економічних перетворень. Для вирішення цих завдань фонд залучає провідних вітчизняних і закордонних експертів з бездоганною репутацією. Незалежність організації гарантує Міжнародна Консультативна Рада, до якої входять відомі громадські і політичні діячі різних країн. У їх числі колишній прем'єр-міністр Канади Кім Кемпбелл, колишній сенатор США Лінкольн Чафі, колишній президент національного банку Угорщини Джорджі Шурані, керуючий директор українського офісу міжнародного інвестиційного банку Morgan Stanley Ігор Мітюков. Міжнародна Консультативна Рада бере участь у формуванні стратегії фонду, допомагає вибирати пріоритетні проекти, а також представляє організацію в Україні та за кордоном.

Monitor Group
Міжнародна консалтингова компанія «Monitor Group» (www.monitor.com) працює зі світовими провідними корпораціями, урядами і організаціями соціального сектору, допомагаючи їм вирішувати найбільш важливі завдання. Вона має величезний досвід реалізації проектів, спрямованих на підвищення економічної конкурентоспроможності регіонів. Останні 20 років компанія працювала над більш ніж 175 проектами у 58 країнах, аналізувала й розробляла стратегії економічного розвитку в регіонах і країнах по всьому світу.
Monitor Group була створена в 1983 році шістьма підприємцями, включаючи професора Гарвардської Школи Бізнесу Майкла Портера, і покликана вирішувати проблеми з метою досягнення стійкого зростання. Її штаб-квартира знаходиться в Кембриджі, штат Массачусетс. У компанії працює більше 1500 співробітників у 22 країнах в усьому світі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Факт  (06.10.10 00:14): Наверное поэтому за последний месяц пересажали половину всех голов сельских советов области... Відповісти | З цитатою
123  (05.10.10 22:15): Все знают, что «Monitor Group» это тупой развод за ваши бабки. Берут типовую трафаретку и пхают за огромные деньги протухлый товар. Ахметыч как Кресный отец хочет слепить себе чистую репутацию и легко ведется на всякую туфту. А Вилкул чего туда полез? Тратить деньги бюджета на всякий бред нечего. Відповісти | З цитатою
старый обыватель  (05.10.10 20:33): И почём Стратегия повышения для народа? То есть, для областного бюджета? Відповісти | З цитатою
777  (05.10.10 18:55): "Фонд «Ефективне Управління» (www.feg.org.ua) був створений з ініціативи Ріната Ахметова..."
Все ясно.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті