Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
05:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Страны Ближнего Востока заинтересованы в сотрудничестве с Днепропетровской областью

Страны Ближнего Востока заинтересованы в сотрудничестве с Днепропетровской областью
Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбаром Гасемі-Аліабаді.

У вступному слові Олександр Вілкул зазначив: «Наша область широко відома за кордоном. У нас є чим пишатися – ми володіємо унікальними ресурсами і технологіями. Ми відкриті для співпраці з міжнародним товариством. Зміцнення міжнародних зв’язків Дніпропетровщини підвищує міжнародний рейтинг України».

У свою чергу Акбар Гасемі-Аліабаді подякував губернатору області за активну співпрацю – за перші шість місяців 2010 року зовнішньоторговельний оборот товарами області з Іраном збільшився у 2,5 рази у порівнянні з відповідним періодом попереднього року, при цьому експорт збільшився у 2,4 рази, а імпорт – у 3,1 рази. Також, пан Акбар Гасемі-Аліабаді виразив впевненість, що ефективна зовнішньоекономічна політика України сприятиме подальшому розвитку ірансько-українських зв’язків.

В свою чергу Олександр Вілкул підкреслив: «Позитивні тенденції, пов’язані з економічними реформами в державі, демонструють всьому світові стабілізацію ситуації в Україні. Потенціальні партнери показують, що вони зацікавлені в співробітництві з провідними регіонами країни. І саме Дніпропетровщина має стати зразком та плацдармом для налагодження ділових контактів з ключовими зовнішньоекономічними партнерами. Одним з них є Іран».

На завершення зустрічі Олександр Вілкул побажав пану Акбару Гасемі-Аліабаді успіхів у подальшій діяльності в нашій державі.

Довідка:

Україна та Іран мають давню історію співробітництва - у 1992 році була підписана Декларація про принципи дружнього співробітництва і двосторонніх відносин. Іран для України є одним із перспективних економічних партнерів в регіоні Близького та Середнього Сходу.

Наразі зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною та Іраном складає 147,8 млн. дол. США (2,3% у загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту товарами області), у тому числі: експорт - 147,1 млн. дол. США (4,1% від загального обсягу експорту товарів області), імпорт - 0,7 млн. дол. США (0,02% від загального обсягу імпорту товарів до області).

При цьому, у січні-червні поточного року Дніпропетровська область продовжувала займати одне з провідних місць серед регіонів України за показниками експорту товарів до Ірану – 31,1% у загальнонаціональному обсязі експорту до Ірану. Також на область припадало 29,6% загального торговельного обороту товарів України з Іраном та 2,8% імпортних операцій.

До призначення в Україну Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді протягом 29 років працював з дипломатичними місіями в країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ya  (29.08.10 22:50): Если уж речь зашла об инвестициях,то может будет интересно...
Всё своё,НЕ АГЕНСТВО!!!

Подгородное
Ділянка№1 - 40.7915 га
ФГ \"Жайвір\" - 53.7985 га
цена за сотку - 700$,торг.

пос.Опытный
1,14 га,ограждено.после переоформения под индивидуальное строительство (разбить на части) земля будет стоить на хороший порядок дороже чем ОСГ.
800 000$

район пл.Жовтнева та вул Дмитра Донського
0,3103 га
32000 $ за сотку.
есть документы под строительство жилого дома.

АНД район,ул.Вітряна
Водоохранная зона, речка Шпаковая.Живописное место !!
2,21 га
1 млн $

Запорожское шоссе,в районе дома№74
28 соток
300 000$ у.е.

Ул.Стартовая
9,8375 га
1 000 000 $.
Хороший торг.


[email protected]
Відповісти | З цитатою
араб  (27.08.10 11:38): Аля илиь аля бисмилия Аллах акбар!!! Да благословит Всевышний вас на борьбу с этим проклятым народом. Відповісти | З цитатою
Один  (27.08.10 09:09): Да пусть воют. Чем больше воют, тем больше доводят до абсурда и посмешища свой Хо..ст. Вот только (ну вот только не ерепеньтесь сразу, подумайте сначала) неплохо на данном этапе получить дополнительные противовесы и союзников, у самих-то "здолати" не получается. И представительство украинцев и русских в УЖЕ ИЗБРАННЫХ органах самоуправления, только ещё не объявленых электорату, в процентном содержании пониже будет, чем арабов в Израильском Кнессете. А то возмущаясь отношениями с Ираном вы за деревьями леса не увидите. Хотя - нет, пожалуй. Всё всем видно, страх и алчность просто сильнее. Відповісти | З цитатою
Бендер  (27.08.10 07:15): Шановный Тонтон-Макут вы пошли по не верному пути Паниковского.Скоро здесь собереться вся община и опять начнут выть о геноциде. Відповісти | З цитатою
тонтон-макут  (26.08.10 20:45): Вова для макуты-тонтона,К проффесору в штаны залазить не надо.
Достаточно поглядеть на национальный состав Администрации Президента и на Кабинет Министров.
начнем с Левочкина? Или с Азарова пахло?
А может с Бойко или Бродского?
А лучше сразу с Табачника или Стельмаха?
Вот видишь,оказывается не все так просто в государстве Украина.
Но я вас евреев не виню.
Ну такой вы народ хитропопый.
Нашли дурачка Януковоща,а сами за его спиной свои делишки по грабежу страны обтяпываете.
Жаль простых евреев,которые к вам отношения не имеют и за вашу наглость расплачиваются.
Відповісти | З цитатою
Патриот  (26.08.10 20:12): Не нужно быть экономистом с красным дипломом об образовании чтоб понять какие товары завозятся к нам из Ирана... в крайнем случае в гугл зайти посмотреть.
Шмотки, табак, ковры какие-нибудь и прочая требуха...что вообще Иран производить может)))
мы им к примеру трансформаторную подстанцию они нам тонну табака для кальяна), которую у нас продают в 10 раз дороже чем она стоит на самом деле...или контейнер нижнего белья)

товарооборот. Реально нигде не пишется и не указывается что именно за товары входят к нам из Ирана, а было бы интересно;)
Відповісти | З цитатою
Вова для макуты-тонтона  (26.08.10 19:22): ты,братан,рехнулся,насчет вилкула,точно,крыша поехала,иногда читаю форкм и ,если ты,то непременно,тема одна,клиника,дядя,ты,похоже в штаны к вилкулу залезал,чтобы удостовериться в своих подозрениях,а как,скажи-ка,у проффэсора с этим делом,неужто тоже-из этих,из обрезанных,а сам-то ты,из каких будешь?,но психические проблемы твои наличествуют в явной форме Відповісти | З цитатою
українець  (26.08.10 18:39): patriot,вельмишановний громадянин України! З Вашого боку це не є патріотизмом! Це-ідіотизм!Треба радіти, що новий губернатор робить нашу область відкритою для інших країн. Відповісти | З цитатою
Джейран  (26.08.10 18:20): Хорошая новость для Загида Відповісти | З цитатою
AntoshaDNP  (26.08.10 17:25): сисуц,+5 =) Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті