Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Для зручності дніпрян на міських кладовищах встановлено 50 великогабаритних контейнерів під сміття

Для зручності дніпрян на міських кладовищах встановлено 50 великогабаритних контейнерів під сміття

Комунальники Дніпра продовжують очищати міські кладовища від сміття. Аби полегшити їм роботу та зменшити кількість сміттєзвалищ, у Дніпрі на цвинтарях встановили великогабаритні контейнери типу мультиліфт.

Олександр та Володимир приїхали на кладовище «Діївське», аби навести лад на могилах своїх рідних.

«Раніше викидали сміття або ж на спільну купу, або на вході до кладовища на смітник. Але до нього далеко йти. Зараз стало набагато зручніше, адже з’явився великий контейнер і він недалеко», - розповів Олександр.

На цьому кладовищі розмістили 4 таких контейнери. На 43 міських кладовищах їх -50.

«Розставляємо в залежності від габаритів цвинтаря. Десь достатньо одного, а десь більше. Їх ми почали встановлювати ще торік, і це полегшило нам роботу. Коли раніше люди утворювали величезні купи сміття, то щоб їх прибрати, нам доводилося залучати з десяток людей та кілька одиниць техніки. А щоб прибрати контейнер, потрібно усього кілька хвилин, один водій та одна спеціальна машина. Зазначу, що й люди стали сумлінніші та вже користуються контейнерами. Кількість сміття, яке утворювалось посеред цвинтаря, скоротилось до 80%, і ми дуже вдячні людям за це. Поменшало і пластикових квітів після того, як виконком міської ради прийняв рішення, яким забороняє приносити на територію кладовищ штучні квіти та вінки. Зазначу, що їх стало приблизно втричі менше», - каже директор КП «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради Валерій Тєтякін.

Крім цього, на кладовищах розмістили спеціальні покажчики, аби люди орієнтувались, де знайти найближчий контейнер. Проте вандали декі з них вже зламали. На баках розмістили й контакти: якщо люди помітили, що контейнер переповнений, треба зателефонувати за номером 098 838 21 21, і сміття оперативно вивезуть.

«На цвинтарях міста постійно працює надпотужна техніка: грейферні навантажувачі, самоскиди, трактори-навантажувачі, самоскиди-мультиліфти. Останні і очищують нові контейнери. Машина привозить пустий контейнер, а заповнений забирає, аби відвезти на полігон. Однак потужна техніка — це і про габарити. Вона фізично не може потрапити на вузькі стежки між могилами. Тому, якщо люди залишають там сміття, то починається справжній квест. Спочатку до нього треба дістатися, винести, а потім вже відвантажити на самоскиди. Звичайно, це пролонговує процес. Тому все просто: одній людині набагато швидше донести власне сміття до мультилифтів, аніж нам організувати експедицію в центр цвинтаря. Все винесене до мультиліфтів — вивозиться вчасно. Також хочу попросити людей не лишати сміття на самих могилах, адже обовʼязок по утриманню поховання в межах могили покладається на користувача могильної ділянки. Тож давайте разом піклуватись один про одного та про наше довкілля», - зазначив представник підрядної організації з утримання цвинтарів Дніпра Олексій Герасимович.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Однак  (02.05.24 22:36): "Когда умру - труп мой на помойку выбросьте" в этой цитате имели ввиду именно такой мусорный контейнер Реформа ЖКХ и ритуальной службы в одном флаконе. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті