Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська бригада ТРО пережила тяжку втрату

Дніпровська бригада ТРО пережила тяжку втрату

До Небесного війська вирушив один із героїв 128-ї бригади Михайло «Кракен».

Про цю зрілу людину та мудрого воїна Міський сайт уже писав. У родині Михайла Гавра було троє неповнолітніх дітей, мобілізація йому не загрожувала. Але він сам добровольцем пішов на війну…

Про долю побратима розповів один з ветеранів 128 бригади, відомий дніпровський історик Дмитро Каюк:

«Загинув Михайло "Кракен".

До нас в роту він прийшов наприкінці минулого року. Спокійний, розсудливий, навіть, сором'язливий, Кракен відносився до тієї породи людей, на якій тримається будь-яка справа. Михайло ніколи не хизувався якимись досягеннями, не рвав чуба, не виголошувамв пафосних промов, а просто брав і мовчки робив складну, смертельно небезпечну справу солдата піхоти.

Дуже швидко Кракен завоював авторитет серед побратимів. А це, в роті, яка на "нулі" з весни 2022 р., повірте, зробити дуже і дуже непросто. Треба бути справжнім солдатом - результативним і мужнім. Його помітили командири, і Михайло став заступати на позиції старшим групи. Хлопці йому довівряли. Знали, Кракен не підіведе, не кине і не побіжть. І він не побіг.

Свій останній бій прийняв як годиться солдату - з автоматом в руках. Михайло Гавра був з Хмельниччини. Мав трьох дітлахів… Сумно.

Я часто думаю про солдат піхоти. Вони не топлять крейсери, не збивають літаки і не палять обєкти в далекому тилу к@цапів. В них немає ефектних відосиків зі знищеною бронетхнікою ворога і, відповівдно, немає безлічі лайків.

Але саме на них, на звичайних піхотних Михайлах та Захарах тримається фронт. Там де стоїть солдат піхоти - наша неокупована земля!».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті