Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 15 мая 2024
23:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Чергування містом. Перевірка роботи відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації осіб з інвалідністю та Пункту незламності у Дніпрі

Чергування містом. Перевірка роботи відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації осіб з інвалідністю та Пункту незламності у Дніпрі

Влада старанно навчається у класі шиття. Вона – підопічна відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації осіб з інвалідністю Міського центру соціальної допомоги у Дніпрі.

«Я тут ще прапори шила під час навчання, але найбільше подобається – в'язати. До того ж тут ще є багато занять, які мені до вподоби, наприклад – танці. Я навчилась танцювати вальс. У мене багато друзів. Дуже подобається сюди приходити», - поділилася дівчина.

Відділення надає послуги реабілітації та соціально-побутової адаптації особам з інвалідністю віком від 16 до 60 років.

«У відділенні є комп'ютерні, швацькі та курси з в'язання. На комп'ютерних курсах слухачі відділення вивчають різні комп'ютерні програми: Word, Excel, CorelDraw, Movavi, а також вчаться працювати в Інтернеті та соцмережах. На швацьких курсах шиють вироби для ЗСУ та ВПО: балаклави, шапки, маскувальні костюми, термобілизну, постільну білизну, прапори тощо. За період повномасштабного вторгнення учні швейної майстерні виготовили 3025 одиниць таких виробів. На курсах з в'язання підопічні відділення вчаться в'язати гачком та руками спеціальною пряжею (Алізе Пуффі, - ред.)», - розповів Максим Єрьоменко, директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги Дніпровської міськради.

Нині тут проходять навчання з соціально-побутової адаптації 48 осіб з інвалідністю. До того ж, на базі відділення планують створити та обладнати спеціальну «навчальну квартиру». За попередньою домовленістю проєкт учбової квартири буде розроблений на кафедрі архітектури та дизайну ПДАБА, починаючи з вересня 2024 року.

«Такий «тренажер» дозволить забезпечити підопічних з інвалідністю побутовими навичками, необхідними для самостійного життя зараз і в майбутньому. Це відділення - справжня опора для його відвідувачів. Тут, завдяки уважним і чуйним керівникам, молодь з інвалідністю навчається життєво необхідним навичкам самостійного піклування про себе та поведінки у суспільстві. Усі активності і заняття, які пропонують у відділенні - комп'ютерні і швацькі курси, фізкультура, психологічні заняття і консультації, - організовані комплексно, але і з підхідом та уважністю до потреб кожного відвідувача», - зазначив Едуард Підлубний, заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради. Сьогодні, 1 травня, він чергує містом.

Авжеж, перевірив черговий і Пункт незламності. Розташований він по вул. Панікахи, 95 на базі відділення Дніпровського міського територіального центру в Шевченківському районі. «Розрахований на 20 осіб, оснащений генератором, має подовжувачі та зарядні станції, аптечку, запаси води, мікрохвильову піч, електрочайник. Є дитячий куточок. Відвідувачі мають змогу випити гарячі напої поки очікують заряду своїх гаджетів, підігріти власну їжу за потреби», - розповіла Ольга Мешко, директорка Дніпровського міського територіального центру. Цей пункт оснащений усім необхідним та готовий надавати допомогу людям у разі тривалого відключення електроенергії.

«Усього шість таких пунктів працюють на базі міських закладів соціального захисту. Всі вони у 2023 році були підготовлені до роботи: проведено інвентаризацію наявного обладнання; випробувано генератори та підготовлено їх до роботи», - підсумував Едуард Підлубний.

Адреси пунктів незламності, розташованих на базі закладів соціального захисту:

- відділення щодо надання послуг безхатнім особам та особам з низьким рівнем доходів, вул. Лоцманська, 22-А
- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра», вул. Тополина, 33;
- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми», вул. Яскрава, 41;
- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок», вул. Янтарна, 45;
- Дніпровський міський терцентр у Шевченківському районі, вул. Панікахи, 95;
- Дніпровський міський терцентр у Індустріальному районі, вул. Осіння, 11-Б.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте