Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
08:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сплеск шахрайств з платіжними картками зафіксовано з початку вторгнення рф: які найпоширеніші

Сплеск шахрайств з платіжними картками зафіксовано з початку вторгнення рф: які найпоширеніші

Після повномасштабного російського вторгнення в Україні значно зросла кількість шахрайських транзакцій та збитків, завданих шахраями, - у 2023 році збитки від незаконних дій з платіжними картками сягнули майже 833 мільйони гривень, що на 73% більше, ніж у 2022 році.

Статистика свідчить про значне збільшення кількості шахрайських операцій після початку повномасштабного вторгнення рф, зросли і суми збитків внаслідок дій шахраїв з платіжними картками - лише торік їх було більше на 73% у річному вимірі. Про це повідомили у Національному банку України.

Статистика Нацполіції та Нацбанку, як вказано, свідчить: з моменту повномасштабного вторгнення суттєво збільшилася кількість шахрайських операцій.

"За даними НБУ, насамперед значно зросла сума збитків через дії шахраїв. Так, кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими були понесені збитки, протягом 2023 року зросла на чверть та становила 272 тис. операцій, а сума збитків надавачів платіжних послуг, торговців, клієнтів від незаконних дій з платіжними картками за минулий рік становила майже 833 млн гривень. Це на 73% більше, ніж у 2022 році", - повідомили у НБУ.

Серед найпоширеніших шахрайських схем, які спричинили збитки споживачам, як вказано, були: обман з недоставленням товару після передоплати в інтернеті, телефонні дзвінки від імені банків, фішингові атаки, прохання про фінансову допомогу через соціальні мережі та інші подібні схеми. "Шахраї працюють дуже оперативно, постійно з’являються нові технологічні схеми. Тому всі наші системи повинні працювати превентивно, на упередження шахрайства, також потрібно посилити співпрацю з правоохоронними органами щодо обміну інформацією для сприяння розслідуванню таких злочинів", – зазначила начальник Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Національного банку України Ольга Лобайчук.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті