Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпряни можуть стати кураторами тварин

Дніпряни можуть стати кураторами тварин

Якщо городяни хочуть, але не мають змоги взяти тварину до себе додому, вони можуть приходити до неї у притулок, брати тваринку на вихідні, виїжджати з нею на природу.

Притулок «Ковчег» у Дніпрі вирішив спробувати запровадити у Дніпрі європейський досвід догляду за тваринами – кураторство. Протягом 12 років він надає будинок тваринам, які опинилися на вулиці. У притулку на утриманні перебувають понад 300 тварин: 250 собак та 58 котиків.

Однак, на жаль, не у всіх є можливість прилаштувати пухнастий комочок щастя у себе в дома. Чимало людей орендують житло і не всі господарі квартири чи будинку дозволяють заводити тварин.

Тож вони можуть стати для тварин кураторами. Собаки і коти, як і люди, потребують уваги та любові. Таким чином люди з чуйним серцем можуть приходити до притулку, дарувати хвостатим свою турботу, відчуття захисту і любов пухнастим комочкам. Тимчасову опіку над твариною можна оформити, зробивши заявку в Telegram «Притулок "Ковчег" кураторство».

«Ковчег» відповідально ставиться до безпеки тварин. З кожним потенційним кураторам притулок знайомляться, а далі представляють собачці. Переживати не варто, опікунам дають лише найкращих тварин зі зразковою поведінкою. Однак якщо вам знадобиться допомога, то з кожним постійно підтримуватиметься зв’язок. За необхідністю, можливий виїзд волонтерів на дім.

«Це не іграшки, ми до цього серйозно ставимося. Ми оформлюємо договір, як про передачу постійної тварини, так і передачу тимчасово…Тваринки будуть соціальні, оброблені. Ми максимально забезпечимо людей від будь-яких ситуацій, а тварин — від будь-яких стресів», — каже керівниця притулку «Ковчег» Ганна Дмитрієва.

На випадок, якщо тваринка збіжить, на собачках є спеціальні «розумні нашийники», і в будь-який момент можна прослідкувати, де саме знаходиться собака. Ганна додала, що притулок завжди відкритий до нових людей, які бажають подарувати свою любов тваринам.

«Ми завжди відкриті новим людям. Двері нашого притулку завжди відкриті цілодобово і ми будемо раді всім, чиє серце бажає допомагати. І ми з радістю готові прийняти таких людей у наш колектив», — розповіла Ганна Дмитрієва.

Як саме кураторство впливає на тварин?

Постійний досвід взаємодії тварини з людиною позитивно на неї впливає. За словами Ганни, тварини, які контактують з людьми, мають скореговану поведінку і більш готові до прилаштування.

Куратор може брати тваринку на вихідні, виїжджати з нею на природу. 1 раз на тиждень «Ковчег» планує проводити цікаві заходи в різних локаціях Дніпра і заохочувати містян до спільного кураторства. І один з таких івентів вже вдалося успішно провести. Тварини були дуже щасливі погратися та насолодитися новою компанією.

«Один такий захід з вигулу собачок ми вже влаштували і дуже цьому раді. Собаки були втомлені, набігані на травці, і щасливі повернулися до притулку. І бачили казкові сни про затишний дім з господарем», — поділилися своїми враженнями від нового формату в притулку «Ковчег».

Gorod.dp.ua на Facebook.


727  (19.04.24 15:39): Дурная и жестокая идея.они же привыкают.потом начинают ждать своего человека(кормом обеспечить,выгулять,помочь клетки убрать и пр.а не вот так вот.неужели это надо объяснять?какие же вы тогда собачники??? Відповісти | З цитатою
vasya  (18.04.24 21:14): Ребята, вы что, охренели? Представьте себе ситуацию: взяли щенка на два дня погулять, а потом вернули в приют. Щенок - живое существо, как он себя будет чувствовать после этого, его еще раз предали. Или второй вариант: я приехал и кормлю понравившегося мне щенка, а остальные сидят и облизываются. Я понимаю ваше стремление, но думать-то надо. Уж лучше сидеть в приюте, чем давать надежду и потом опять возвращать туда же. Чтобы не возникало вопросов скажу, что у нас все животные найденные и брошенные, трое - ВПЛ, и вам иногда кое-чем помогали. Відповісти | З цитатою
днепрянин  (18.04.24 20:57): А может гор совету надо заниматься этим вопросом - то би ж стерилизацией животных что оных становилось меньше а не перекладывать все энто на простых горожан ??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті