Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
05:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Касается X, TikTok, Facebook и других: перед выборами ЕС вводит новые правила для соцсетей

Касается X, TikTok, Facebook и других: перед выборами ЕС вводит новые правила для соцсетей

ЄС запроваджує нові правила, які вимагають від соціальних медіа-платформ, таких як X, TikTok, Facebook та інших, вжити заходів для зменшення ризиків для виборів, або їм загрожують штрафи в розмірі до 6% від їхнього річного глобального обороту.

Наступного тижня в ЕС мають бути введені директиви, згідно з якими соцмережі X, TikTok, Facebook та інші онллайн-платформи повинні будуть вжити заходів для зменшення ризиків для виборів або ж зіткнутися зі штрафами. Про це повідомляє Європейська Комісія, пише УНН з посиланням на Euractiv.

У лютому виконавча влада ЄС оприлюднила проект керівних принципів, що є частиною Закону про цифрові послуги (DSA), який вимагає від великих технологічних компаній докладати більше зусиль для боротьби з незаконним і шкідливим контентом на своїх платформах.

Занепокоєння щодо втручання у вибори та оманливого контенту, створеного штучним інтелектом, зросло напередодні виборів до Європейського парламенту, які пройдуть у червні.

"Комісія використовуватиме ці рекомендації як своєрідний контрольний список. Вони не є юридично обов'язковими для платформ. Компанії вільні обирати, як зменшити ризики. Але якщо платформи не врахують ризики, вони можуть бути оштрафовані відповідно до DSA" - заявив представник Комісії.

Він сказав, що скільки великі технологічні компанії та пошукові системи відіграють важливу роль у формуванні громадської думки та поведінки виборців, дуже важливо, щоб вони вживали ефективних заходів для зменшення ризиків, пов'язаних з виборчими процесами.

За словами представника Комісії, в керівних принципах будуть більш детально визначені заходи щодо зниження ризиків і кращі практики, зокрема, щодо генеративного контенту зі штучним інтелектом.

За порушення Закону про цифрові послуги компаніям загрожують штрафи в розмірі до 6% від їхнього річного глобального обороту.

За останні тижні материнська компанія Facebook - Meta Platforms, материнська компанія YouTube - Google і TikTok оголосили про різні заходи, включаючи створення команд для протидії дезінформації, зловживанням ШІ і прихованому впливу на вибори до Європейського парламенту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Электорат  (22.03.24 10:03): То есть офлайн дурить по прежнему можно. Подкупать избирателя можно, устраивать карусели можно. Заставлять голосовать за нужного кандидата можно. А снять ролик и высказать свое мнение о кандидате, нельзя? Потому что это может оказать влияние на мнение общества о этом кандидате.
Демократия и свобода слова во всей своей красе.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті