Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
14:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как СК «Днепр-1» проводит сборы в Турции

|«« «« »» »»|

Весьма необычно начались первые зимние сборы днепровского клуба.

Хотя сборы только стартовали, неожиданностей и сюрпризов на них уже хватает.

Добираться на них пришлось через три страны и вместе с еще тремя клубами Премьер-лиги. К месту первых тренировок  игроков и наставников доставлял очень неожиданный вид транспорта. А началу занятий предшествовала торжественная церемония.

О первых днях сборов в Турции официальный сайт СК «Днепр-1» рассказал:

«Делегація “Дніпра-1” прибула на збір до Туреччини, куди діставалася з вечора четверга до ранку суботи транзитом через Одесу та Кишинів. За час цієї тривалої подорожі спортклубівці відчули на собі майже весь спектр погодних умов. Із дніпровської відлиги наша команда на декілька годин занурилася в одеську, а ввечері – вже у Кишиневі – знову пішов сніг. Опади були доволі рясними і виглядали гармонійно на тлі дерев, прикрашених ще до Нового року. У Туреччині ж повітря, звичайно, було значно теплішим.

В аеропорту столиці Молдови спортклубівців чекав сюрприз – тим самим рейсом до Анталії прямували одразу ще три команди Прем’єр-ліги: Зоря, Оболонь та ЛНЗ. Безліч знайомих між собою футболістів тепло спілкувались протягом часу очікування літака та під час польоту. Зайвий шанс побачитись отримали, зокрема, брати-близнюки Пасічі, та й загалом у кожній з команд-сусідок були гравці, так чи інакше пов’язані у минулому з нашим клубом.

Скупченню великої кількості футболістів дивувалися і звичайні пасажири, і працівники аеропорту, на долю яких випало пристойне випробування – вантажити у літак речі аж чотирьох команд. Лише спортклубівський багаж загалом затягнув майже тону, тож можна припустити загальну вагу.

Після приземлення шляхи команд, що становлять рівно чверть УПЛ, розійшлися. Кожна вже відсьогодні сконцентрується на власному тренувальному процесі та підготовці до весняної частини чемпіонату, де вони на час протистояння на футбольному полі забудуть про дружбу та стануть суперниками.

Туреччина зустріла спортклубівців теплим світанком. Дніпро-1 на час збору розмістився у готелі Titanic Deluxe, а тренуватиметься та проводитиме контрольні матчі на стадіоні Titaniс, який вже встигли побачити з вікна автобусу по дорозі з аеропорту.

На першому турецькому тренуванні було нібито перекинуто місток між попереднім роком та теперішнім. Олександр Піхальонок отримав нагороду кращому гравцеві «Дніпра-1» у 2023-му році – про такий підсумок голосування вболівальників ми повідомляли раніше на клубних ресурсах. Символічну подарункову футболку переможцю вручив головний тренер Юрій Максимов. Вітаючи лауреата під оплески команди, він подякував йому за гру та побажав подальших перемог та успіхів.

Перше тренування «Дніпра-1» на зборі у Туреччині складалося з двох частин. Команда зібралася у тренажерній залі готелю. Комплекс вправ два гравцям і навантаження, і змогу підготувати м’язи до другої частини заняття.

Навряд чи багато футболістів у своїй кар’єрі діставалися на тренування… катером. Але саме таким чином «Дніпро-1» потрапив на пляж, де гравці виконали порцію бігової роботи – саме це й було другою частиною заняття. На берег можна, звичайно, і дійти територією готелю, але річкою, яка впадає у Середземне море – швидше та оптимальніше. І колоритна подорож тривалістю декілька хвилин додала команді робочого натхнення.

Ось промайнув сусідній готель, де мешкає на зборах донецький «Шахтар», ось катер розминувся з байдарками – а ось вже і пляж. Програма підготовки до сезону, яку пропонує своїм підлеглим Юрій Максимов, передбачає закладання фундаменту фізичної форми біговою роботою на піску. Когось це може налякати, але навантаження, звичайно, розраховуються, дозуються та зростатимуть поступово. Сьогодні, наприклад, після двох бігових серій футболісти почувалися добре і навіть бадьоро.

У неділю «Дніпро-1» провів два різнопланових тренування на зборі у Туреччині. Перше було скомбіновано із заняття у тренажерній залі та бігової роботи на піску. Тут треба зазначити, що вже майже добу у Белеку з невеличкими перервами йде сильний дощ. І якщо в тому, що негода не вплинула на проходження гравцями силових станцій у залі, немає нічого дивного, то виїзд на узбережжя потребував певної долі стійкості. Футболісти до бігових серій, схожих з учорашніми, додали ще специфічні вправи, збільшуючи, таким чином, навантаження. Воротарі при цьому частково виконували свою програму.

Сильний дощ зіпсував плани багатьом командам, які зараз проводять збори в цьому регіоні. Деякі українські клуби навіть були змушені скасувати контрольні матчі. Але вечірнє тренування «Дніпра-1» відбулося за планом – наша команда вперше вийшла на футбольне поле. Галявина на стадіоні «Титанік Мардан», де спортклубівці тренуватимуться та проводитимуть контрольні матчі, витримала водяне випробування на «відмінно». І гравці з тренерами, вийшовши на газон, одностайно визнали його ідеальним. На такому й тренуватися особливо приємно.

Розминка, квадрати ігрові вправи та нетривалий матч на все поле – таким був зміст вечірнього заняття нашої команди. У першому таймі «зелені» реалізували свою перевагу влучними ударами Даніеля Ківінди та Маркоса Андре, а у другому (після того, як тренери внесли корективи у склади) «сині» відіграли один гол (відзначився Володимир Адамюк).

Повернувшись до готелю, футболісти вдалися до відновлювальних процедур і підготовки до завтрашнього робочого дня, який також міститиме два тренування».

Фото СК «Днепр-1».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте