Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
15:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

З роботою – 525 тис., без роботи – усього 1 449 людей. Дніпро - лідер у працевлаштуванні як мешканців міста, так і вимушених переселенців

З роботою – 525 тис., без роботи – усього 1 449 людей. Дніпро - лідер у працевлаштуванні як мешканців міста, так і вимушених переселенців

Дніпро продовжує посідати лідерські позиції щодо працевлаштування як мешканців міста, так і вимушених переселенців. Нині працевлаштованих ВПО у Дніпрі – понад 60%. І це є найкращим результатом в Україні.

Не лише розпочати життя наново, а й знайти роботу за фахом змогла 23-річна Анастасія Дечко. Дівчина родом з Луганська, але у 2014 році мусила виїхати до рідних у Донецьку область. З того часу вона двічі змінила місцеперебування. Спочатку Сєвєродонецьк, а потім - Харків. А вже як почалася велика війна, виїхала до Дніпра.

«До приїзду у Дніпро я працювала вчителем англійської мови, а також на «Укрзалізниці» коректором. Але як почалось повномасштабне вторгнення, ми з хлопцем вирішили переїхати до Дніпра, куди також виїхали і мої батьки. Я довго шукала роботу і побачила вакансію коректора в інспекції з питань благоустрою ДМР. Тут працюю вже рік. Колектив чудовий – ми на одній хвилі. І моя задача тут – перевіряти листи та звернення. Щодо планів на майбутнє, то, звісно, хочеться повернутись до дому, але поки житимемо тут – у Дніпрі», - ділиться вимушена переселенка з Луганської області, головна спеціалістка відділу обробки звернень інспекції з питань благоустрою ДМР Анастасія Дечко.

Мерія Дніпра стала одним з кращих роботодавців серед органів місцевого самоврядування. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у департаменти, управління, комунальні заклади та комунальні підприємства Дніпровської міськради працевлаштовано 7 тис. людей, з них 1 тис. - це вимушені переселенці. Найбільшими роботодавцями стали підрозділи та заклади департаменту охорони здоров’я. За 21 місяць повномасштабних бойових дій вони дали роботу 3 159 людям, з них 326 – ВПО.

Бізнес та підприємства також активно беруть на роботу як мешканців Дніпра, так і переселенців. З нуля перенавчилась та вже пів року працює сигналісткою на станції Дніпро-Головний Юлія Пінзелик. Жінка родом з Попасної Луганської області. Але у березні 2022 року змушена була виїхати до Дніпра. Там у рідному місті все життя пропрацювала продавчинею. Але у Дніпрі хотіла знайти та спробувати щось нове. І за допомогою інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР їй запропонували спробувати себе на залізниці, бо вона має професійно-технічну освіту.

«Тут я вже працюю пів року, робота важка, і довелось багато вчитись. Але вона досить цікава. Нині я також отримую паралельно вищу освіту, бо планую тут затриматись. Планую лишитись у Дніпрі навіть після закінчення війни», - розказала Юлія Пінзелик.

У цілому, Придніпровська залізниця тільки у Дніпрі працевлаштувала 96 вимушених переселенців. Ще майже 300 залізничників були релоковані до нашого міста з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей до підрозділів, що розташовані у нашому місті.

Дніпро продовжує тримати лідерські позиції. На кінець 2023 року офіційно у Дніпрі працевлаштовані понад 61 тис. ВПО. Це за інформацією, що мають військові адміністрації Маріуполя, Сєверодонецька, Луганська, Мелітополя та інших громад, що розташовані у Дніпрі.

«За майже 2 роки повномасштабного вторгнення лише завдяки створеному Інспекцією першому в Україні муніципальному телеграм-каналу у Дніпрі було працевлаштовано понад 25 тисяч людей. Особлива увага приділяється саме працевлаштуванню ВПО. У Дніпрі багато переселенців знайшли роботу у сфері торгівлі та обслуговування. Ці сфери з початку повномасштабного вторгнення зазнали найбільшого відтоку кадрів. Інспекція з питань праці та зайнятості активно співпрацює з усіма найбільшими роботодавцями міста у питанні працевлаштування ВПО та дніпрян», - зазначила очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

32% ВПО планують перебувати в Дніпропетровській області до того , як у них з'явиться можливість повернутися додому. 25,8% поки не можуть визначитись, що робити далі. Проте, за даними компанії «Оперативна соціологія», яка разом із ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян» провели опитування серед внутрішньо переміщених осіб, не виключено, що вони залишаться у Дніпрі.

«Ми опитали 400 вимушених переселенців різного віку, які мешкають на території Дніпропетровської області. З них найбільша кількість опитаних, а саме 85,8% зазначили, що отримують грошову допомогу від місцевих органів влади та державних», - каже соціологиня дослідницької компанії «Оперативна соціологія» м. Дніпро Віра Макаренко.

Переселенці соціалізуються в нових умовах та допомагають мегаполісу тримати економічний фронт. Бо кожен працевлаштований - це не лише добробут родини, а й відрахування до бюджетів усіх рівнів. Те саме стосується підприємців, які приїхали до нас і продовжують вже у Дніпрі власну справу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте