Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
09:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі архітектори презентують ініціативу просторового розвитку міста

У Дніпрі архітектори презентують ініціативу просторового розвитку міста

16 січня в Будинку Архітектора у Дніпрі відбудеться презентація урбаністичної ініціативи “Концепція просторового розвитку міста Дніпра”.

Про це Відкритому розповіли завідувач кафедри основ архітектури Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Іван Ревський та члени правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки архітекторів України – Сергій Філімонов і Наталія Каширіна.

Проєктом займається активна група Дніпровської обласної спілки архітекторів за підтримки головного архітектурно-планувального Управління департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

“Ми намагались сформулювати таку ініціативу, яка могла би бути корисною для нашого міста. Основним питанням було – чому наші сусіди (країна агресор) вважають, що ми такі ж, як і вони. За 30 років незалежності ми хоч і культурно і морально від них відокремились, але візуально, у парадигмі містобудування, архітектурних тенденцій – для них ми виглядаємо такими ж. Тому, хочемо бути рушієм. Не треба сприймати нашу архітектурну спадщину як гальмо.

Два роки ми робили зустрічі з професіоналами, архітекторами, містобудівниками України та закордону і дішли висновку, що ми більше схожі все ж на країни Європи. Радянська парадигма не має нас переслідувати на вулицях міста, у будівлях та спорудах. Ми формуємо з досвіду один одного понятійні аспекти, які вподальшому будемо застосовувати на практиці. Таким заходом, що відбудеться у нас завтра, зацікавились і багато інших міст. Тема пострадянщини, відбудови міст актуальна нині всюди. На презентацію нашої ініціативи прибудуть і архітектори з Європи. Зокрема, експерт з архітектурної політики в Architects Sweden, науковий співробітник Королівського технічного інституту П’єр-Мікаель Сальстрон. Також до заходу долучиться онлайн нідерландський архітектор та містопланувальник, співзасновник урбаністичної коаліції на підтримку України «Rozkvit» Фулко Трефферс. Наголошуємо, що наша ініціатива має підтримку закордонних європейських фахівців і була презентована на ряді закордонних і українських майданчиків в рамках відбудови України. А сам проєкт розпочатий на початку війни, як реакція професійної спільноти на виклики воєнного часу”, – говорить Наталія Каширіна.

Презентація урбаністичної ініціативи “Концепція просторового розвитку міста Дніпра” відбудеться 16 січня у Будинку Архітектора, початок о 17:30.

До заходу можна долучитись і онлайн – по запрошенню. Презентація також транслюватиметься у Zoom.

Gorod.dp.ua на Facebook.


город урбанистов-город руин  (15.01.24 19:59): Прежде чем строить что-то новое нужно обязательно снести что-то старое, в первую очередь нудно сносить то что в городе постарше, поуродливее, побесполезнее, наиболее руинизировано и занимает максимальную площадь. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті