Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
16:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ракетний удар по ТРЦ «Аполло» у Дніпрі: що відбувається всередині за тиждень після атаки

|«« «« »» »»|

Добре, що ми не ігноруємо сигнали повітряної тривоги, та завжди спускаємось в укриття. Якби не це, то наслідки були б страшніше, – каже керівник служби безпеки популярного у Дніпрі торгового центру “Аполло”, в який 29 грудня влучила ворожа ракета. Зараз на місці удару будівельники вже почали розбирати понівечені конструкції. Торговий центр обіцяють відновити.

Кореспондент “Нашого міста” побував на місці подій та побачив, що відбувається всередині поки що зачиненого “Аполло”.

Перш за все охорона показує підземний паркінг – його використовують, як укриття й саме він врятував життя людям, які вранці 29 грудня прийшли на роботу в “Аполло”.


Зараз в торговому центрі працюють лише підрядники, прибиральниці та охорона.

ТЦ вже відновлюють. Все наша генпідрядна організація займається обстеженням, щоб почати ремонт зруйнованої частини будівлі. З приводу термінів нічого конкретного сказати не можу. Ми на стадії обстеження, – розповідає директор ТРЦ “Аполло” Ольга Луценко.

За її словами ракета влучила саме в ту частину, де були розташовані магазини з дитячими товарами. Три відділи зруйновані вщент. Саме на їх руїнах зараз працюють будівельники. А навпроти – магазин “Будинок іграшки”, якому можна сказати пощастило – він постраждав частково. Збереглася навіть новорічна ялинка.


Таким порожнім та завмерлим ТРЦ “Аполло” містяни ще не бачили. Це один з найулюбленіших центрів, де завжди було багатолюдно. Зараз він розділений на частину, яка не постраждала – більшість магазинів там просто зачиненні та чекають на відновлення роботи. А ось з частини, яка потрапила під удар власники магазинів вже вивезли все, що вціліло.

Навколо понівеченого “Аполло” життя триває. Поруч – зупинка громадського транспорту, люди поспішають по своїх справах.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті