Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
17:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли Лабиринт времени

|«« «« »» »»|

Выставка под названием «Лабиринт времени» открылась в Днепровском Художественном музее.

На этой выставке представлены живопись и графика двух художников – матери и сына, Ланы и Владимира Королевских.

Их имена известны далеко за пределами Украины. Их новые работы посвящены попыткам разгадать секреты времени.

О новой выставке и ее авторах в Днепровском художественном музее сообщили:

«Виставка із промовистою назвою «ЛАБІРИНТИ ЧАСУ» об’єднує живописні та графічні роботи обох художників – матері й сина. Час завжди тече вперед, і лише художники у своїх картинах зупиняють його. Їхні твори змушують задуматися про тендітність буття, про хаос і космос, про світобудову, про землю і небо, про короткочасність людського життя.

Нерозгадана загадка часу хвилює людство з давніх-давен і, мабуть, продовжуватиме привертати інтерес мислителів майбутнього, скільки б людство не існувало. У своїх картинах Лана намагається розглянути різноманітні питання, пов'язані з часом, у всій широті цієї проблематики: швидкоплинність життя, обмеженість існування рамками відведеного часового періоду, безсмертя, уособлення сил, відповідальних за долі людей, у вигляді богів, алегоричне уявлення часу та життя у вигляді стихій землі, повітря та води, інших символів.

Тему часу розглянув і Володимир в ілюстраціях до книги «Чарівна країна у табакерці». Роботи художника представляли Україну на 29-ій Міжнародній виставці бієнале у Словаччині, м. Братислава. Над ілюстраціями Володимир працював із 2016 року. Складні композиції графічних аркушів вражають фантазією та філігранним виконанням. Еклектичні образи героїв, антураж, своєрідна архітектура занурюють глядача у фантастичний світ художника. Принципи сюрреалізму, згідно з якими потрібно розкривати в мистецтві справжню реальність, що ховається за видимими формами, тут не застосовні так само. Художник хотів показати специфічний світ, який існує чи у уяві, чи у сприйнятті дитини, з погляду дорослого, що забув про себе у дитячому віці і намагається відновити ці прогалини. Але «це в жодному разі не косплей і не рекурсія» – наголошує автор.

Лана Королєвская — художниця, ілюстраторка, художниця-сценографка, письменниця, викладачка дизайнерських дисциплін Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури та Університету митної справи та фінансів. Членкиня Спілки дизайнерів України.

Народилась 18 січня 1963 р. Закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв у 1985 р. З 1987 р. — активна учасниця міжнародних виставок художників-ілюстраторів в Україні, Словаччині, Японії, Франції, Італії, Португалії, Австрії, Південній Африці. Твори художниці зберігаються в приватних колекціях України, Великої Британії, Канади та США. 2004 р. її внесли до списку ЮНЕСКО, як видатну художниця-ілюстраторку нашої країни.

Володимир Королєвский — художник, ілюстратор, письменник, композитор, автор багатьох наукових статей, присвячених проблемам сучасного образотворчого мистецтва та дизайну, викладач дизайнерських та мистецтвознавчих дисциплін Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури та Університету митної справи та фінансів. Член Спілки дизайнерів України.

Народився 10 травня 1986 р. Закінчив Харківську державну академію дизайну та мистецтв у 2010 р., магістр дизайну. З 2002 р. — учасник міжнародних виставок художників-ілюстраторів в Україні, Словаччині, Франції, Португалії, Австрії. У доробку художників цієї родини — близько 100 оформлених книг, що зберігаються у бібліотеках України».

На открытии выставки побывал Валерий Мироненко, который поделился прекрасными фотографиями с этого события.

Фото Валерия Мироненко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте